To je to što me zanima!

Slavni dani Varteksa: Prije 18 godina radili su čuda u Europi

NITKO KAO ONI 'Krojači' su posljednji hrvatski klub koji je prezimio u europskim natjecanjima. Naime, 18. ožujka 1999. odigrali su uzvratni meč protiv Mallorce u 1/4 finalu Kupa pobjednika kupova
Vidi originalni članak

Na današnji dan prije točno 18 godina, Varteks je igrao uzvratnu utakmicu četvrtfinala tadašnjeg Kupa pobjednika kupova. Varaždinci su na kraju ispali protiv španjolske Mallorce koja je bila vrhunska momčad, podsjeća nas regionalni.com

Pod vodstvom Hectora Cupera igrala su imena poput slavnog golmana Roe, veznjaka Ibagaze, budućeg beka Arsenala Laurena te srpskog ofenzivca Veljka Paunovića.

Varteks je igrao u ovom sastavu:

Mrmić, Kastel, Madunović, Balajić, Gregorić, Dalić, Mužek, Mumlek, Hrman, Karić i Ivanković

VIDEO

Nakon što je prva utakmica bravurama Mrmića završila bez golova u Varaždinu, u uzvratu su Španjolci pokazali moć. Vjera u prolaz trajala je nekih sat vremena, a onda su u dvije minute Argentinac Ibagaza te Srbin Paunović odveli Cuperovu momčad do pobjede.

Završilo je na kraju 3-1, a počasni gol djelo je braniča Andrije Balajića. Španjolci su te godine otišli do finala gdje su poraženi od talijanskog Lazija.

Ujedno, 'krojači' su posljednji hrvatski klub koji je prezimio u europskim natjecanjima.

Nažalost, tužna je sudbina zadesila oba kluba godinama kasnije. Varteks više nije član 1. HNL, dok se Mallorca utapa u sivilu španjolske druge lige.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • KnezDomagoj 18.03.2017.

    Kakva čuda čudni novinaru?? Jesu derali Barcu i Milan? Jesu MUFC i Juve strepili od Varteksa? Da li je Real skinuo gaće kad je čuo da bi možda mogao igrati sa ULTRASUPERMEGA Varteksom?

  • Mthesecond 18.03.2017.

    Pamtim onu sirenu koja je uvijek svirala,onu glazbenu podlogu koja bi išla kad bi dali gol,pamtim opće veselje koje bi nastalo na stadionu svaki put kad bi dali gol,pamtim vlakić koji bi prolazio pored stadiona u dosta navrata...Mali veliki klub,naša ˝Parma˝...Uvijek su mi bili dragi,volio sam njihov stil igre i mnoge igrače koji su igrali tamo...Nadam se da će se jednom vratiti tamo gdje im je mjesto,da će nas podsjetiti na stare dane...

  • ludivarazdinec 18.03.2017.

    ...moj Varteks jedini,za sve na svijetu ja dao te nebi.....za nist!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare