To je to što me zanima!

Prije 40 godina: Pele je rekao zbogom Brazilu, ostavio '10'...

Prije 40 godina, na današnji dan, brazilski i svjetski nogomet ostao je bez jednog od svojih velikana. Pele je sa svega 30 godina rekao zbogom reprezentativnom dresu
Vidi originalni članak

Na današnji dan 1971. velikan nogometa, Pele, oprostio se od dresa reprezentacije.

Edson Arantes dos Nascimento s 30 godina, na svom vrhuncu odlučio je ostaviti dres brazilske reprezentacije. Na njegovom se oproštaju tada, na Maracani, okupilo 200 tisuća navijača.

U Rio de Janeiru je tom prilikom organizirana prijateljska utakmica između Brazila i Jugoslavije. Konačni rezultat, od 2-2, nije uopće bio važan. Sve je 18.srpnja 1971. bilo podređeno Peleu koji je s reprezentacijom sudjelovao na četiri svjetskih prvenstava osvojivši ih tri, upisavši 110 nastupa, zabivši 95 golova.

Nakon utakmice Pele je kleknuo na sredini terene, okružen suigračima,a li i protivnicima jugoslavenske reprezentacije, i u suzama skinuo 'zlatni' dres 'Selecaoa'.

Pele je tako u 30. godini, pred ovacijama 200 tisuća prisutnih na Maracani, rekao zbogom brazilskoj reprezentaciji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • hajduk__split__1911 18.07.2011.

    NAJBOLJI i NAJVEĆI ikad !!!

  • SpužvaBobSkockani 18.07.2011.

    Njegovi driblinzi su bili pravi driblinzi, Pele je driblao opako, lopta bi se odbijala od protivnikovih nogu i vračala njemu tokom driblinga, sve je planirao unaprijed. Danas je dribling nešto kao mali trzaj i pretrčavanje između obrambenih igrača, pa ako te ne skinu ili ne stignu to je kao uspjeh. Pelea nisu stigli ni faulirati a već bi ih prošao na razne fore ...

  • fnatic_zg 18.07.2011.

    Ono sto Messi radi u danasnjem nogometu nije ni blizu onom sto je Pele radio svojedobno prije 40 godina... jedan od rijetkih koji je imao SVE - podjednako dobre obje noge, glava, dribling.. udarcina samo takva. Savrsenstvo od igraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare