To je to što me zanima!

Prije dvije godine preboljela je leukemiju, a sad izborila Tokio

Rikako Ikee dokaz je da ne postoji nemoguće. Deset je mjeseci bila u bolnici zbog teške bolesti, vratila se plivanju tek prije godinu dana i u japanskim kvalifikacijama isplivala normu za Olimpijske igre
Vidi originalni članak

Japanska plivačica Rikako Ikee (20), heroina Azijskih igara 2018, osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nešto više od dvije godine nakon što joj je dijagnosticirana leukemija.

U japanskim kvalifikacijama u disciplini 100 metara delfin njezino vrijeme od 57,77 sekundi nije bilo dovoljno za pojedinačni nastup u Tokiju, ali bilo je dovoljno za plasman u japansku mješovitu štafetu, prenosi AFP.

Japanska plivačica provela je deset mjeseci u bolnici od veljače 2019., a treninzima se vratila tek u ožujku prošle godine.

- Nisam bila toliko samouvjerena kao u kvalifikacijama prije pet godina i nisam očekivala da ću se kvalificirati. Već sam usredotočila svoje misli na Igre 2024. - rekla je presretna 20-godišnja Ikee koji je na Azijskim igrama 2018. osvojila šest zlatnih i dvije srebrne medalje.

Također je svjetska juniorska rekorderka u disciplini 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 04.04.2021.

    Cura za primjer drugima umjesto plastičnih influencerica o kojima non stop pišete.

  • Kuco11 04.04.2021.

    Lako to, zamisli da je koronu dobila, sigurno bi kašljala.... Bravo curo, sretno!

  • Texas Boy 04.04.2021.

    Pa kad je na legalnom dopingu sada

Komentiraj...
Vidi sve komentare