To je to što me zanima!

Pro Recco prejak za Primorje: Riječani su viceprvaci Europe

Iako su odlično otvorili utakmicu, vaterpolisti Primorja pred više od 2000 gledatelja na bazenu Bernat Picornella u Barceloni izgubili su finale Lige prvaka od Pro Recca
Vidi originalni članak

Baš kao i prije tri godine u rumunjskoj Oradei, Pro Recco ponovno je svladao Primorje EB u finalu vaterpolske Lige prvaka. Talijanski prvak svladao je hrvatskog 8-7 (1-3, 2-0, 4-2, 1-2) u Barceloni i postao najuspješnija momčad u povijesti ovog natjecanja s osam naslova; Mladost i Partizan imaju po sedam.

Riječani su bolje otvorili utakmicu i golovima Sandra Sukna i Cosmina Radua otišli na 3-1 nakon prve četvrtine, ali u drugoj je zakazala realizacija. Pro Recco se vratio na 3-3, a u trećoj dionici napravio ključnu prednost odvojivši se na 7-5.

Iako su primorjaši tri i pol minute golom Petra Muslima došli na gol minusa (7-6), Pietro Figlioli vratio je Talijanima dva gola prednosti i osigurao koliko-toliko mirnu završnicu. Sukno je u finišu zabio za 8-7, no Riječani nisu uspjeli dohvatiti izjednačenje i produžetke.

Najbolji u redovima novog europskog prvaka bili su Maro Joković, Pietro Figlioli i Aleksandar Ivović s po dva gola, dok je kod Primorja Sandro Sukno pogodio triput. Stefano Tempesti imao je 12 obrana, a Frano Vićan pet.

U dvoboju za treće mjesto vaterpolisti Juga CO izgubili su od domaćina Barcelonete 14-12 (3-5, 5-3, 3-1, 3-3).

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Dopredsjednik_Sculac 01.06.2015.

    Uz Primorje do pobjede! Zato Primorje je ima vaterpolskog Mesia a zove se: Sandro Sukno!

  • sly123 31.05.2015.

    2. mjeso nije lose al ne kuzim sta im se dogodilo u napadu... 5 puta zaredom sa igracem vise ne uspjevaju zabit, kasnije kad je dosla voda do grla niko se ne usudi pucat, dodavanja ocajna, poklonjene lopte u napadu, jedino je obrana bila na razini finala. a onog micu dusanovica neznam zasto tog lika ne posalju u penziju konacno umrijet ce za tim mikrofonom, on na 3-3 kaze primorje nema sanse da napravi nesto u ovom finalu, mislim stvarno, trebalo bi ga spustit u svlacionicu da motivira primorjase :D ili ako vec nece u penziju neka komentira tekme mladosti, to mu jedino ide.

  • Batina 31.05.2015.

    Kao prvo primorje je danas igralo veteransku ligu, u odbijenim loptama kada je trebalo plivat za njima uz malu prednost su izgubili, teški tenkovi, nisu bili u stanju onoliki broj igrača više iskoristit, nije ni čudo da su zgubili

Komentiraj...
Vidi sve komentare