To je to što me zanima!

Problemi za Chelsea: Fifa je odbila žalbu, suspenzija ostaje

FIFA je u veljači kaznila Chelsea jednogodišnjom zabranom dovođenja igrača i sa 600,000 švicarskih franaka zbog kršenja pravila oko dovođenja maloljetnih igrača...
Vidi originalni članak

Međunarodni nogometni savez (FIFA) odbio je žalbu Chelseaja na jednogodišnju zabranu dovođenja igrača, ali će londonski klub u tom razdoblju imati pravo dovoditi igrače mlađe od 16 godina.

FIFA je u veljači kaznila Chelsea jednogodišnjom zabranom dovođenja igrača i sa 600,000 švicarskih franaka zbog kršenja pravila oko dovođenja maloljetnih igrača. Naime, plavci su doveli nekoliko igrača koji još nisu ni napunili 16 godina i potpisali s njima ugovore, a prema Fifinom zakonu, igrači ne smiju prije 16. godine potpisivati ikakve ugovore. Navodno su ilegalno dovodili mlade igrače i pokušali su da sve prođe ispod radara, što je jedno vrijeme i uspijevalo, no Fifa je na koncu ipak sve otkrila.

To znači da Chelsea u naredna dva prijelazna roka neće smjeti kupovati igrače, ali smije ih prodavati. Tu će pak biti veliki problem jer nekoliko nogometaša želi napustiti klub, a najzvučniji su Eden Hazard i Willian koje želi nekoliko klubova. Plavci su tu u problemu, jer ako im oni odu, neće moći dovesti njihove zamjene, i sastav će im biti bitno oslabljen.

Kazna se ne odnosi na žensku i malonogometnu sekciju kluba sa Stamford Bridgea.

Nakon ove FIFA-ine odluke Chelseaju je preostala još sam žalba Sportskoj arbitraži (CAS) kako bi se kazna ukinula.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Wimby 08.05.2019.

    Mozda i bolje da napokon krenu koristiti svoje igrace s posudbi i mladi tim koji itekako moze biti uspjesan. Prioritet je zadrzati Hazarda.

  • Ustani bane 08.05.2019.

    Barceloni kad se to dogodilo su imali pravo prvo ljeto kupovati. Dvostruka mjerila

Komentiraj...
Vidi sve komentare