To je to što me zanima!

Ozljede Barci diktiraju taktiku; Xavi: Ranjivi smo u fazi obrane

Trener Barcelone Guardiola je novu formaciju bio primoran primijeniti zbog veznih pojačanja pristiglih ovog ljeta, ali i zbog zdravstvenih tegoba u posljednjoj liniji...
Vidi originalni članak

Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez priznao je da se momčad malo teže privikava na novi sustav 3-4-3 koji je Guardiola bio primoran primijeniti zbog veznih pojačanja pristiglih ovog ljeta, ali i zbog zdravstvenih tegoba u posljednjoj liniji...

U susretu 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva protiv Valencije, odigranom u srijedu, Barcelona je pokazala sve boljke prilagodbe na novu formaciju 3-4-3. Xavi je priznao da ih nova formacija čini ranjivima.

- Formacija 3-4-3 je dobra za nas, ali nas čini ranjivijima u fazi obrane – izjavio je Španjolac nakon utakmice s Valencijom koja je završila 2-2.

Xavi smatra da je njihova trenutna pozicija na tablici (4) ne reflektira njihovu izvedbu na terenu.

- Fizički i tehnički mi dominiramo u svakoj utakmici, ali nam nedostaje sreće. Ne vjerujem da će se sve ove sezone vrtjeti oko nas i Reala. Mislim da u Španjolskoj ima nekoliko vrlo dobrih klubova – zaključio je Španjolac.

Mediji u Španjolskoj nagađaju da će se trener Guardiola povratkom Gerarda Piquea vratiti na standardni 4-3-3 sustav igre.


Idi na 24sata

Komentari 46

  • talisman 2 23.09.2011.

    Jednostavno je Busquets je odličan zadnji ali za stopera nije, a kad se Pique vrati Barca se vraca starim navikama !

  • user_97520 23.09.2011.

    bzvze se prepirete..kad bi ove godine neko drugi mogao bit prvak..ovi prosjecni klubovi su se jako podigli u igri da se s njima tesko igra..nema tu sad puno klubova kojem se moze natrpat mreza..;) malaga se borila za opstanak u ligi a sad pobjeđuje sve redom i to sa 4-5 komada u mrezi.pa tako i betis..4 tekme i sve pobijede..;)

  • kurumbu 23.09.2011.

    cuj ovog noja barca klub bez tradicije,pa tko si mi ti da mi ti govoris kada i za koga cu navijati,mislim sta se mene tice ja Barcu pratim vec skoro 20 godina,pa dolaze novi narastaji i oni imaju pravo izbora,bilo to za vrijeme ronaldina ili sada Messija.,za barcu nitko nije cuo,pa noju jedan barca je 93 bila prvak europe,prije toga je izgubila 4 finala lige prvaka,znaci da je stalno u vrhu,generacije se mijenjaju,gdje je real madrid posljednih godina,nema ga nigdje,prosle godine prvo polufinale nakon 10 godina u ligi prvaka i to je neki veliki klub,

Komentiraj...
Vidi sve komentare