To je to što me zanima!

Promjena taktike spasila Englesku od nove sramote

Engleski izbornik Fabio Capello priznao je kako je promjena taktike na poluvremenu između Engleske i Kazahstana spasila obraz Englezima
Vidi originalni članak

Tri lava u susret su ušla u formaciji 4-3-3 i na poluvremenu su s terena izašli pognute glave, rezultat je bio 0-0, a što je najgore od svega, nisu imali ozbiljniju priliku za gol. Iskusni Fabio Capello shvatio je da je pogriješio pri odabiru taktike te je na poluvremenu u svlačionici ostavio Garetha Barryja i uveo Shaun Wright-Phillipsa, a formaciju preoblikovao u klasičnih 4-4-2. Promjena se odmah pokazala odličnom idejom jer su Englezi u drugih 45 minuta zabili čak pet golova.
- Nakon prvih 45 minuta nisam bio sretan. U prvom poluvremenu igrali smo brzopletu, pokušavali smo loptu ubaciti odmah pred gol, a pritom smo radili previše grešaka. Shvatio sam da trebamo brzog igrača na lijevoj strani i Shaun je svoj posao u drugom poluvremenu odradio odlično. Postavili smo Rooneya bliže Heskeyu na što je Wayne odlično reagirao i postigao dva gola. O prilikama Kazahstana ne bih govorio, no normalno je da momčadi u kvalifikacijskim utakmicama imaju poneku priliku. Kazahstan je imao dvije i to nije neki problem - završio je Capello.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • byzant 12.10.2008.

    Engleska zabila 5 golova!!!!Ko pise ove idiotske gluposti?

  • gunnerica_4 12.10.2008.

    ma od kakve sramote?!hahaha osramotili su oni nas i to dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare