To je to što me zanima!

Prošli Liverpool, Schalke, Real, Olympiacos i Porto

Valencia je ispala iz Europe, neće ni u Kup Uefe, gdje će na proljeće igrati Werder, koji je iz Lige prvaka u trećem pretkolu izbacio prvaka Hrvatske
Vidi originalni članak

Milanu i Celticu, koji su osminu finala osigurali prošloga tjedna, pridružili su se Porto, Liverpool, Chelsea, Schalke, Olympiacos i Real Madrid. Suprotno očekivanjima, u utorak navečer Liga prvaka nije donijela previše neizvjesnosti. Svi kojima je to bilo potrebno vrlo su brzo riješili sve dvojbe.

SKUPINA A
Liverpool je fantastično odradio svoju "biti ili ne biti" utakmicu. U Marseilleu su morali dobiti, a da će u tome uspjeti bilo je jasno već nakon 11 minuta... Već u 3. minuti Givet je "brutalno" srušio Gerrarda u kaznenom prostoru. S bijele točke kapetan Liverpoola je sam i pucao, golman mu je obranio, ali odbijanac je Gerrard ipak pospremio u mrežu. Sedam minuta kasnije sjajno je domaću obranu izigrao Torres i zabio za 2-0. Sve dvojbe otklonio je gol Kuyta početkom nastavka, a lijepu večer Liverpoola zaokružio Babel u zadnjoj minuti. Porto je jedno poluvrijeme gradio, a u njegovoj završnici i izgradio prednost. Prvo mjesto u skupini Portugalcima je osigurao Quaresma golom u 62. minuti.
 
PORTO - BESIKTAS 2-0 (Gonzalez '44, Quaresma '62)
MARSEILLE - LIVERPOOL 0-4 (Gerrard '4, Torres '11, Kuyt '48, Babel '90)
Poredak: Porto 11, Liverpool 10, Marseille 7, Bešiktaš 6.

SKUPINA B
Chelseaju prvo mjesto u ovoj grupi nije moglo pobjeći i tako su se Englezi i ponašali. Odigrali su mirnu utakmicu s Valencijom, završilo je bez golova, ali uz izrazitu dominaciju Chelseaja (posjed lopte 57-43, udarci 18-4)...
I u Gelsenkirchenu je sve bilo gotovo jako brzo, već nakon 20 minuta. Prvo je zabio Asamoah, ubrzo potom i Rafinha i sve je bilo jasno. Nije puno promijenio ni gol Konea četiri minute kasnije, budući da je Kuranyi u 36. minuti vratio na dva razlike i poslao Schalke u idući krug.
 
CHELSEA - VALENCIA 0-0
SCHALKE - ROSENBORG 3-1 (Asamoah '12, Rafinha '19, Kuranyi '36 / Kone '23)
Poredak: Chelsea 12, Schalke 8, Rosenborg 7, Valencia 5.

SKUPINA C
Realu je na Santiago Bernabeuu trebao bod za osiguravanje prolaska dalje. Nakon 15 minuta bilo je jasno da će osvojiti sva tri, iako je na kraju moglo završiti minimalnom pobjedom Madriđana. Baptista je u 13. minuti pogodio iz daljine, a Raul nakon dvije minute glavom nakon kornera. Posebno lijep bio je gol Robinha, koji je završio "haklersku" akciju i otklonio sve nedoumice. Izjednačio je Pandev 10 minuta prije kraja, a Casillas je u sudačkoj nadoknadi obranio penal Baroniju.
Olympiacos je imao veliku realizatorsku večer. Grci su zabili svaku ozbiljniju prigodu i pomalo iznenađujuće izborili osminu finala Lige prvaka. Dinamov "krvnik" Werder će na proljeće igrati u Ligi Uefe. Teško da će se tamo opet naći sa Zagrepčanima.

OLYMPIACOS - WERDER 3-0 (Stoltidis '12, '74, Kovačević '70)
REAL MADRID - LAZIO 3-1 (Julio Baptista '13, Raul '15, Robinho '36 / Pandev '80)
Poredak: Real Madrid 11, Olympiakos 11, Werder 6, Lazio 5.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare