To je to što me zanima!

Prošlo je već 11 godina: Je li ovo najljepši gol petom ikad?

2. listopada 2004. Arsenal je pobijedio Charlton Athletic 4-0 na Highburyju. Thierry Henry obilježio je tu utakmicu fantastičnim golom petom za 2-0 u drugom dijelu...
Vidi originalni članak

Svakog tjedna u svijetu nogometa osvane neka snimka gola koji se ne postiže često. Bio on volej, s pola terena, škarice, iz mrtvog kuta..., podsjetit će nas zašto je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu i zašto ga toliko ljudi prati.

Neki će golovi ostati vječno zapisani u povijesti, poput onog Marca van Bastena u finalu Eura 1988., voleja Zinedinea Zidana u finalu Lige prvaka 2002., škarica Waynea Rooneyja u manchesterskom derbiju, pete Zlatana Ibrahimovića na Euru 2004. I još mnogi drugi.

Među njima je svakako i velemajstorija Thierryja Henryja. Bilo ih je mnogo, no gol koji je zabio na današnji dan 2004. godine svakako ulazi među najljepše u povijesti nogometa postignute petom.

Arsenal je na Highburyju dočekao Charlton Athletic i pobijedio 4-0. U slavlju kojim su "topnici" protegnuli niz neporaženosti na 48 utakmica trenutak za pamćenje stvorio je Henry. Leđima okrenut golu u visini peterca, s braničem na leđima, petom je prevario golmana i pogodio suprotni kut.

- To je poseban gol. Ne zbog tehnike udarca petom, nego jer je Henry tako brzo analizirao što bi bilo najbolje učiniti u takvoj situaciji - rekao je trener Arsenala Arsène Wenger nakon te utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • crobern 03.10.2015.

    Gol grafitea sa Wolfsburgom protiv bayerna je daleko najljepsi gol petom. mozeta ga vidjeti ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=HX7r296UVls

  • Gunersss_ 03.10.2015.

    Najezim se kad se sjetim samo njega,golove kakve je zabijao to se nije moglo vidjet,kao ni danas,doslovno bi pretrcao od sredine terena s loptom i zabijao,ponizavao je protivnike,dribling,brzina,lakoca zabijanja,slobodnjaci,MA SVEEEE je to imao,jednostavno mu nisi mogao manu naci... Najbolji napadac ikad,zbog njega sam i poceo navijat za arsenal i kao sto je netko napisao to je i istina,NIKAD VISE TAKVOG ARSENALA,kak je otisao Henry otisao je i taj prepoznatljivi arsenal! Ronalda ne zelim ni usporedivat sa ovakvom velicinom,pa COVJEK JE PRETCAVAO OBRANE KAO CUNJEVE,to nije jednostavno bilo normalno,nije!

  • MarioOpačak_1 02.10.2015.

    Zlatan Ibrahimovic ● All Backheel Goals ● 1999-20…: http://youtu.be/pnoHkFlgApA Mislim da ima par od Ibrahimovica bolji od toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare