To je to što me zanima!

Prošlosezonski pobjednik Kupa Kobayashi slavio u Njemačkoj

Japanska zvijezda Ryoyu Kobayashi, nadmoćni pobjednik Svjetskog kupa skijaša skakača u prošloj sezoni u kojoj je ostvario 13 pobjeda u tom natjecanju
Vidi originalni članak

Na 140-metarskoj skakaonici u njemačkom Klingenthalu Kobayashi je stigao do svog prvog trijumfa u pokušaju obrane Velikog kristalnog globusa.

Kobayashi je bio vodeći nakon prve serije sa 136,5 metara, da bi u drugoj seriji skočio 134 metra i za tri boda nadmašio Austrijanca Stefana Krafta, spriječivši ga da poveže dvije pobjede, nakon što je prije tjedan dana slavio na natjecanju u Njižnom Tagilu. Kraft je imao dva ujednačena skoka od 134 i 134,5 metara.

Treće mjesto i svoje prvo postolje u Svjetskom kupu osvojio je 21-godišnji Norvežanin Marius Lindvik (131 i 134,5 m).

Pobjedom u Klingenthalu Ryoyu Kobayashi je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa od Norvežanina Daniela Andrea Tandea, koji je podbacio i osvojio tek 18. mjesto. Kobayashi nakon pet od 30 predviđenih natjecanja ima 290 bodova, drugi je Stefan Kraft sa 276, a Tande je treći sa 273.

Prije Novogodišnje turneje, koja će tradicionalno započeti u Oberstdorfu 30. prosinca, skakače očekuju još dva natjecanja u švicarskom Engelbergu, sljedeće subote i nedjelje, 21. i 22. prosinca. (fh)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare