To je to što me zanima!

Prostitucija na Euru razlog za ozbiljnu zabrinutost?

Širenje prostitucije tijekom Eura brine komisiju za ženska prava pri Europskom parlamentu jer misle da će doći do iskorištavanja žena
Vidi originalni članak

Europsko prvenstvo u nogometu potiče moderno ropstvo, misle članovi komisije za ženska prava. Kako tvrde, dolazak velikog broja navijača iz cijele Europe potaknut će prostituciju u Austriji i Švicarskoj budući da su najveći dio posjetitelja ovakvih natjecanja muškarci. I to je vrlo jasno. U Njemačkoj je prije dvije godine javnim kućama posao "cvjetao" u vrijeme SP-a. No ova komisija misli kako će brojne prostitutke biti djevojke koje su prisiljene baviti se najstarijim zanatom. I zato je komisija za ženska prava pozvala sve članice EU da krenu u borbu protiv prisilne prostitucije.
- Oko 800.000 žena svake godine postaje žrtvama trgovine ljudima i moramo nešto učiniti u vezi s tim - ističu iz komisije, koja je vrlo vjerojatno svjesna da će ipak najveći dio prostitutki u vrijeme Eura potpuno dobrovoljno "raditi punom parom" kako bi iskoristile velik broj potencijalnih mušterija za značajnu zaradu. No ovakve su manifestacije idealne za isticanje problema koji u svakodnevici ne izazivaju zasluženo veliku pozornost. Slično je bilo i na SP-u u Njemačkoj, kad je njemački nacionalni savjet žena organizirao kampanju "Crveni karton za prisilnu prostituciju", koja je imala gotovo identičan cilj kao i ova o kojoj je riječ u predvečerje Eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare