To je to što me zanima!

Provokacije iz Kopera: Dinamo je puno veći klub od Hajduka

Mislim da je Dinamo veći klub od Hajduka i utakmica koju sam igrao protiv njih u kvalifikacijama za Ligu prvaka je bila veća od ove, kaže veznjak Ivica Guberac
Vidi originalni članak

Trener Kopera Rodolfo Vanoli s puno je optimizma stigao u Split. 

- Stigli smo ovdje predstaviti ne samo našu momčad i klub, nego i cijelu Sloveniju, jer smo jedini preostali klub u europskim kupovima. Na drugoj strani, veseli nas što smo ušli u prostorije kluba gdje se osjeća miris nogometa i nogometne povijesti. Ponavljam već tjedan dana, nismo došli ovdje da bi glumili turiste, uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. 

Bojite li se atmosfere na stadionu?

- U svom životu se nikad nisam bojao. Tu smo da igramo nogomet. Respektiramo igrače i navijače Hajduka, ali smo u prvoj utakmici demonstrirali našu dobru igru. 

Psihološki pritisak je na strani Hajduka, odgovara li vam to?

- U 30 godina nogometa naučio sam da nema favorita. Osvojili smo tako i kup protiv Celja, i superkup protiv Maribora, i u prvom pretkolu smo pobijedili, i u prvoj utakmici protiv Hajduka u Koperu... Imamo veliki motiv, dosta smo radili, predsjednik je dosta uložio i zaslužili smo da smo tu. 

Hoće li vam vrućina biti prednost ili nedostatak?

- Prednost imaju samo oni koji su na plaži, a mi smo došli igrati, nismo došli kao turisti. Ovdje smo jer želimo naprijed, naša filozofija je da idemo samo naprijed. Ja sam dobio četiri godine da radim s ovom momčadi i očekujemo da rastemo iz utakmice u utakmicu.

Planira li igrati kao RNK Split zatvoreno, je li to model za prolaz?

- Gledao sam puno Hajdukovih utakmica, protiv Dinama u živo, protiv Splita snimku, mislim da je sutrašnja utakmica za sebe. Nogomet je jednostavan, ili imaš loptu, ili je nemaš. Moji momci su gladni pobjeda i ja vjerujem u uspjeh.  

Hoće li se vaša momčad braniti?

- Nije važno je li netko ofenzivan ili defenzivan, nije važan samo način, važan je samo rezultat

Vidi li opet šansu u prekidima?

- U finalu Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva se događa isto. To je dio nogometne igre, a pobijedit će onaj tko napravi manje grešaka.

U prolazak Kopera vjeruje i Ivica Guberac, predsjednikov sin, ali i važna karika u veznom redu. 

- Hajduk je pod većim pritiskom, mi smo pobijedili 3-2, svoje smo već napravili. Došli smo u Split odigrati dobru utakmicu, imamo samopouzdanje, ne bojimo se nikoga... Nama će biti lakše ovdje igrati pred punim tribinama, možda malo teško na početku, zbog euforije, ali ne smije nas to dekoncentrirati. 

U pozitivnom ste nizu?

- Hajduk ima svoje želje i ambicije, ali imamo i mi, ne zanima nas tko je na drugoj strani. 

Je li ovo najveća utakmica vaše karijere?

- Mislim da je Dinamo veći klub od Hajduka i utakmica koju sam igrao protiv njih u kvalifikacijama za Ligu prvaka je bila veća od ove. 

Dinamo je veći klub od Hajduka?

- To je moje mišljenje, što bih vas lagao...

Idi na 24sata

Komentari 143

  • NjofraZg 23.07.2015.

    Kako ne postupaju? Dođi na utakmicu nakon dvije pive, pa ako te uhvate da pušeš, javi kako je prošlo za tjedan dana kad izađeš iz istražnog zatvora, par tisuča kuna lakši i sa godinu dvije zabrane.

  • MatijasMihaljevic 23.07.2015.

    Mene zanima na koji je Dinamo mislio? HŠKG, NK Dinamo, HNK HAŠK, NK Croatia ili pak GNK Dinamo?

  • moslavina995 23.07.2015.

    Nije to provokacija, to je najveća istina! Dinamo je nemjerljivo veći od Hajduka i tako će zauvijek ostati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare