To je to što me zanima!

Prpić: Ne bojimo se uloge favorita, već pobjeđujemo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
'Atmosfera u momčadi je dobra, osjećamo se odlično', kaže Marin Čilić uoči dvoboja 1. kola Davis kupa koji se održava u Varždinu od 5.-7. 3.
Vidi originalni članak

- Ne bojimo se uloge favorita. Igrači Ekvadora se sigurno neće predati, ali vjerujemo da ćemo uz dobar pristup pokazati da smo kvalitetnija momčad i plasirati se u četvrtfinale - kazao je izbornik Goran Prpić u najavi 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Ekvadora. Mečevi će se će održati u Gradskoj sportskoj dvorani od 5. do 7. ožujka.
- Atmosfera u momčadi je dobra, osjećamo se odlično, gostoprimstvo je također odlično. Podloga je jednaka onoj protiv Čilea u 1. kolu prošle godine. Uspoređujući s nedavnim Zagreb Indoorsom je malo brža a lopta odskače niže, što bi trebalo odgovarati nama. Pogotovo protiv Nicolasa Lapenttija koji više voli sporije podloge - rekao je Marin Čilić, deveti tenisač svijeta.
U utorak poslijepodne reprezentaciji se priključio i Ivo Karlović, koji je u nedjelju u Delray Beachu na Floridi igrao u finalu ATP turnira. Govoreći o onome što od petka do nedjelje čeka hrvatski sastav istaknuo je:
- Nicolas Lapentti je odličan igrač, prije desetak godina je bio među deset najboljih na svijetu i zna igrati. Ja jesam izgubio protiv njega 2008. godine, dakle imam negativan omjer s njim, ali trenutno sam u boljoj formi. Osim toga, igra se kod nas i mislim da sam u maloj prednosti - rekao je Karlović.
Goran Prpić je rekao da je hrvatska reprezentacija jako zadovoljna uvjetima u Varaždinu.
- Drago nam je što bi moglo biti dosta navijača, vjerujem da je razlog tome i što je tenis u posljednjih godinu dana došao na još višu razinu. Igrali smo u polufinalu Davis Cupa, ovu sezonu smo počeli dobro na turnirima... Vjerujem da će se publika dobro provesti, uz naš maksimalan angažman na igralištu - rekao je Čilić, a potom se nadovezao Karlović:
- Za nas je sigurno bolje da je atmosfera dobra, to nam daje dodatnu motivaciju - kaže Karlo.
Izvlačenje parova bit će obavljeno u četvrtak u Gradskoj sportskoj dvorani u 12 sati. Prvi pojedinačni meč bit će odigran u petak, s početkom u 14 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare