To je to što me zanima!

Prvi gay sudac završio karijeru zbog uvreda: Urlali su grozote

"U Španjolskoj ima tisuće gay sudaca, ali strah ih je priznati", počeo je svoju priču dvadesetjednogodišnji Tomillero koji nakon 10 godina prestaje sa suđenjem zbog uvreda koje je trpio
Vidi originalni članak

Prvi španjolski sudac koji je otvoreno priznao da je gay u ožujku prošle godine završio je svoju sudačku karijeru. Jesus Tomillero suđenjem se bavio od svoje 11 godine, a sada 10 godina poslije zbog homofobnih ispada okončao je karijeru. Kada je prije godinu dana priznao da je gay počeli su prvi problemi, ali kap koja je prelila čašu dogodila se na utakmici andaluzijske regionalne lige između U-17 momčadi Portuensa i San Fernando Islena. 

- Nisam to više mogao podnijeti. U Španjolskoj ima tisuće gay sudaca, ali strah ih je priznati - priča mladi sudac.

U jednoj situaciji u kaznenom prostoru domaćina Tomillero je dosudio penal što je razbjesnilo gostujućeg oružara, koji ga je počeo vrijeđati i nije prestao cijelu utakmicu.

- Urlali su mi grozne stvari. To je onaj s televizije. Prepoznali su me i nisu prestajali s tim groznim stvarima cijelu utakmicu. Najgore od svega što su se svi na tribinama smijali. 

Oružar gostiju zbog svog ponašanja kažnjen je s 30 eura i devet utakmice suspenzije, no Tomillero smatra da je to preblaga kazna.

- To je čovjek koji radi s djecom od 14, 15 godina. Nevjerojatno da taj čovjek educira djecu - čudi se Tomillero.

Podršku Jesusu pružili su mnogobrojni suci iz prve lige, kao i dio političkih stranki, ali mladi sudac odlučio je ipak ne vraćati se više suđenju. Protiv oružara gostiju podnio je prijavu za vrijeđanje, a tijekom suđenja svjedočit će i delegat s te utakmice kako bi potvrdio priču mladog suca. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • paulomacado 11.05.2016.

    ibrahimovic je gay

  • HERCEG-BOSNA_3 11.05.2016.

    Uzmi pistolj i ubise budalo

  • Stručnjak za sve 11.05.2016.

    kazna 30 eura?

Komentiraj...
Vidi sve komentare