To je to što me zanima!

Prvi hit Eurolige: 'Cibona će svima biti jako opasna’

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Omjer 3-0 imaju još CSKA, Montepaschi i Tau Ceramica. Osim njih, na Final Fouru je igrao i Maccabi, kojeg je Cibona već ranije dobila
Vidi originalni članak

Nema dvojbe, košarka se vratila u Zagreb. Krcat Dom Dražena Petrovića dokazao je da su ljudi zaboravili prošlu sezonu i traume koje su im priuštili Joke Vranković i Ivan Sunara, Sam Hoskin i Larry Ayuso, igru bez glave i repa, bez volje i pameti. Velimiru Perasoviću nije dugo trebalo da posloži kockice. Sezona je tek počela, a Cibona u posljednja dva tjedna igra fenomenalno.
- Uvijek može bolje, ali igramo jako lijepo i ako zadržimo ovaj ritam koji imamo posljednjih desetak dana, sigurno možemo napraviti neke lijepe stvari - rekao je kapetan Nikša Prkačin, koji u 34. godini igra možda najbolju košarku života.
Ipak, svi su još čvrsto na zemlji i još se ne zanose snovima o Final Fouru Eurolige.
- Nisam se pribojavao samo ove utakmice, pribojavam se svake. Ako ne odigramo dobru obranu, možemo izgubiti od svakog - priznao je Perasović.
Olympiacos je bio dovoljan motiv za fanatičnu obranu svih igrača gotovo u svakom trenutku. Uostalom, “vukovi” tako agresivno igraju posljednja dva tjedna. No Grci to očito nisu znali.
- Iznenadili su nas agresivnošću. Imaju zajednički duh i bit će svima opasan protivnik, pogotovo doma - rekao je Nikola Vujčić, ali ego najskupljeg igrača Europe Josha Childressa nije to htio priznati:
- Bio je to samo moj loš dan, Cibonina obrana nije imala veze s tim.
Takav “loš dan” valjda je prije dva tjedna imao i Maccabijev Arroyo, no činjenica je da se protiv Cibone nitko nije naigrao. Nastave li ovako, ni neće.

CHILDRESS ZARAĐUJE KAO CIJELA CIBONA
Proračun Olympiacosa je 33 milijuna eura, a Josh Childress zarađuje 4,5 milijuna na godinu, nešto manje od Cibonina proračuna za ovu sezonu. I među trenerima je razlika golema. Giannakis ima 1,2 milijuna plaće, Perasović gotovo pet puta manje.

GODIŠNJA ZARADA IGRAČA OLYMPIACOSA
Josh Childress - 4,500.000 €
Theodoros Papaloukas - 3,500.000 €
Nikola Vujčić - 2,250.000 €
Lynn Greer - 2,250.000 €

GODIŠNJA ZARADA IGRAČA CIBONE

Nikša Prkačin - 560.000 €
Rawle Marshall - 380.000 €
Marin Rozić - 200.000 €
Earl Calloway - 130.000 €

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vedran_zgb 08.11.2008.

    iskreno ne da su me zacudili nego jednostavno ne mogu vjerovat da igraju tako dobro...nisam na zalost uspio ni jednu njihovu tekmu pogledat(tj jesam nesto protiv zvezde) al mislim da je prkacin tu jako puno pridonio,al kolko kuzim marshall i calloway su odlicni...samo neka ostanu na zemlji,to je najbitnije al mislim da to perasovic moze napravit...bas mi je drago...a ova sezona im je isto jako bitna jer moraju zavrsit ispred zadra na kraju(ne znam jel kod nas il u goodyear lizi) da budu u eurolizi sljedece sezone...

  • god of war 07.11.2008.

    pa to ti je živi dokazj da kada se igra srcem a ne novcem da se i tada može pobjedit....

Komentiraj...
Vidi sve komentare