To je to što me zanima!

Put prema Suncu: Rijeka lovi minimalnu prednost Dinama

Dinamo je do sada samo dvaput ispadao u polufinalnim susretima. U finalima je bio 17 puta i od toga 12 puta podizao pehar. Rijeka je u finalu bila 'samo' četiri puta...
Vidi originalni članak

Rijeka i Dinamo u prvenstvenom su ogledu na Kantridi odigrali 2-2, a nekoliko dana nakon toga u prvoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa na Maksimiru je slavio Dinamo 2-1. Danas je pred nama i uzvratna utakmica na Kantridi u koju momčadi ulaze u pomalo različitoj formi. Momčad Matjaža Keka je u međuvremenu svladala Zagreb 4-1 pa slavila na Poljudu protiv Hajduka 2-1. Igrači Zorana Mamića su pak kod Slaven Belupa odigrali samo 0-0, da bi prije par dana u Kranjčevićevoj slavili protiv svoje stare mušterije Lokomotive 2-1. 

Rijeka je u prvoj utakmici na maksimirskom stadionu povela već u šestoj minuti preko Marka Leškovića nakon kornera, no 'modri' su golovima Machada u 70. te Angela Henriqueza u 81. minuti preokrenuli te na Kantridu ipak stižu s prednošću. 

Rijeka brani titulu i ne želi završiti sezonu bez trofeja, dok u Maksimiru pak svim snagama žele dvostruku krunu koja bi svima pokazala 'mišiće' i nastavak dominacije, ali i podizanje Rabuzinova sunca kojeg u rukama nisu imali od 2012. godine. 

Dinamo je do sada samo dvaput ispadao u polufinalnim susretima. U finalima je bio 17 puta i od toga 12 puta podizao pehar. Rijeka je u finalu bila 'samo' četiri puta, a njezini su igrači tri puta podizali pehar. Riječani, dakle, finala rijetko gube, no do finala prvo trebaju proći. Pred sobom imaju trenutno najtežeg mogućeg protivnika, ali i ogromnu podršku Kantride. 

Rijeka koja teče

- Veseli nas što će Kantrida biti puna i što smo sudionici ovakve utakmice, ali želimo i nešto više. Ne vidim niti jedan razlog da ne istrčimo i odigramo s puno samopouzdanja, hrabrosti, odgovornosti i jednom, jedinom željom, da prođemo. Ovo je nešto drugačija Rijeka u odnosu na lani, ali Rijeka koja teče... Ovo je utakmica koja tjera da se dođe na Kantridu - rekao je Kek kojemu se osvajanje Kupa nameće kao svojevrsni imperativ jer momčad u koju je toliko uloženo mora nešto osvojiti da bi sezona bila uspješna. 

- Kek me ne može ničim iznenaditi. Nema tih jednadžbi koje može izmisliti. Može me samo iznenaditi pojedinac nekim potezom - rekao je Mamić koji je bio ljutit i razočaran nakon slabe izvedbe svojih igrača protiv Lokomotive. 

Za očekivati je pravu poslasticu na Kantridi od 18:30 jer u pitanju je jedna utakmica u kojoj bodovna nadmoć iz prvenstva Dinamu neće pomoći, a u sjajnoj atmosferi trebali bi gledati i sjajan nogomet

Idi na 24sata

Komentari 44

  • lm62 22.04.2015.

    nada se lijepoj i fer utakmici sa dosta golova

  • šanto5 22.04.2015.

    dogovor kuću gradi, sukb - dvije, svako sebi

  • zajebananko 22.04.2015.

    će da izađe na tv?:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare