To je to što me zanima!

Računalna simulacija je otkrila kako je stradao Robert Kubica

U računalnoj simulaciji nesreće na reli utrci pokraj talijanske Savone otkriveno je kako je stradao Robert Kubica (26). Poljaku se u automobil zabila zaštitna ograda
Vidi originalni članak

Zaštitna ograda je nakon udarca prošla kroz cijeli automobil. Odmah sam shvatio da je situacija prilično ozbiljna, Robert je glavom udario u volan i ispod oka je imao posjekotinu te je odmah pao u nesvijest. Uspio sam nekako izaći kroz prozor jer su vrata bila zaglavljena, otkrio je suvozač Roberta Kubice Jakub Gerber nakon strašne nesreće u kojoj je na utrci relija stradao poljski vozač.

A koliko je doista bilo strašno pokazala je i kompjutorska simulacija nesreće. Poljakova Škoda zanesla se u desnom zavoju i udarila u lijevu stranu ograde koja se od siline udarca odvojila, propbila prednju karoseriju i zabila se u vozačku kabinu. Zbog izjava Jakuba Gerbera da automobili za reli imaju preslabu karoseriju čak je i talijansko odvjetništvo pokrenulo istragu. Gerber nekim čudom nije stradao u ovoj nesreći, no Kubici predstoji teška borba za nastavak karijere.

- Hitna pomoć i vatrogasci su odmah stigli do nas, no Roberta su uspjeli izvući tek nakon pola sata. Kako helikopter nije moga sletjeti na tom mjestu, morali su premjestiti Roberta pa se i tu izgubilo dosta vremena - dodao je Kubičin suvozač.

Teško ozlijeđenog Poljaka čeka još nekoliko operacija ruke, ramena i noge, no liječnici u Italiji zasad su pozitivno iznenađeni tijekom oporavka Roberta Kubice.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mariofil-li 09.02.2011.

    nestabilna,meka,tanka...u tom smislu......:)

  • mariofil-li 09.02.2011.

    je i našo žentilnu škodu vozat....dobro je prošo

  • Laiho 09.02.2011.

    Staza je brutalna , 2 puta bi razmislio dali bi se njom prošetao , ovi reli tamo voze 0.o

Komentiraj...
Vidi sve komentare