To je to što me zanima!

Rađa: Posvađali smo se zbog gluposti nakon nebitnog poraza. Bio je baš kao Jordan

Zadnja Draženova utakmica protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. I naravno da se pri kraju utakmice nas dvojica posvađamo zbog gluposti, napisao je Rađa...
Vidi originalni članak

Postoji vrsta sportaša koju oslovljavamo samo imenom. Dosta je da kažete ime i bit će jasno o kome govorite. To nisu zaslužili samo svojim trofejima i uspjesima, već unikatnošću. Jedinstveni, osebujni, originalni i najvažnije, svoji. Takav je bio Dražen.

Prošlo je 27 godina otkako se tužni oblak nadvio nad Hrvatskom. Dan kada je Lijepa naša izgubila jednog, jedinog, unikatnog i jedinstvenog Dražena Petrovića. U predvečerje 7. lipnja, crveni Golf, kojim je upravljala Draženova djevojka Karla Szalantzy, zabio se u kamion koji je izletio sa suprotne trake. Hrvatski košarkaš izletio je iz automobila i preminuo na mjestu.

SUPUTNICA KOBNE NESREĆE Sjedila je iza Dražena u Golfu: 'Uništila me, ne mogu pamtiti'

Od tog dana više ništa nije isto i teško je opisati taj gubitak. O njemu su ispričane brojne priče, a umirovljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa, koji je igrao s Draženom u reprezentaciji, ispričao je jednu zanimljivu priču koja dokazuje kakva osoba je bio Dražen. Upravo ono što je bio i veliki Michael Jordan. Borac koji je u svojoj glavi uvijek pobjednik i koji se nikada neće predati.

27 GODINA BEZ DRAŽENA Iz Zadra s ljubavlju: Nedostaješ nam, Neprijatelju broj jedan...

- Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja Last dancea moram napraviti usporedbu. Neću pričati o igračkim kvalitetama jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Jordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato je i bio to što je bio. Pobjednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa naprijed. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvjesno. Tko je tada imao pojma o bilo čemu. I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo tko zna. Zadnja Draženova utakmica protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Nitko nije ni trebao igrati. Međutim to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice, koju smo izgubili, nas dvojica posvađamo zbog gluposti. Tko kome nije dodao, tko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više tona. I onda sutradan taj nesretni put. Ranom zorom sjedimo on, ja i Stojko za istim stolom i pijemo kavu. Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze što igraš, važno ili ne, uvijek si morao biti na sto posto. Zato i je bio veliki vođa.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • GrgaZlatoper 07.06.2020.

    E moj Rađo svađalico.

  • Pametnjakovic14 07.06.2020.

    Naravno nba sluzbeni profili na drustvenim mrezama nisu nista objavili u vezi obljetnice drazenove smrti...da je amerikanac tesko da bi im se dogodio takav propust.

  • Gospodin Čovjek 07.06.2020.

    Često se pitam da li bi Petrovic dostigao razinu Jordana. Bio je slicnog mentaliteta i sigurno bi radio danonocno da ga pobjedi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare