To je to što me zanima!

"Radiću i vodstvu lige smeta Cibona, masakrirali su nas!"

Vodstvo Cibone tražilo je ekspertizu suđenja utakmice s Partizanom, optužilo čelne ljude ABA lige da žele uništiti klub, a o navodnom napadu na suce ne znaju ništa
Vidi originalni članak

Ne možemo više šutjeti i mirno gledati što nam rade. Protiv Maccabija smo oštećeni, u Širokom pokradeni, a protiv Partizana nad nama izvršili masakr, rekao je direktor Cibone Zdenko Antunović na izvanrednoj press-konferenciji povodom suđenja na subotnjoj utakmici s Beograđanima, nakon koje su u klubu razmišljali čak i o istupanju iz regionalne lige.

U Ciboni su pronašli 20-ak sudačkih pogrešaka na njihovu štetu, od kojih 12 očitih. Najviše su ih razljutili prekršaj Barboura na Mačvanu, nakon kojeg je Partizan izborio produžetak, dva nedosuđena prekršaja na El Aminu u posljednjem Ciboninu napadu u regularnom dijelu utakmice, prekršaj Zubčića u napadu na Mačvanu u produžetku te činjenica da je James u produžetku nagazio na crtu, a priznata mu je trica.

- Slovenski sudac Javor više puta nam je sudio i nikad nismo bili zadovoljni - dodao je Antunović.

A Javor i njegov kolega Kolar požalili su se da ih je netko napao u poluvremenu u prolazu prema svlačionicama. Jednoga su navodno pljunuli, a drugog udarili, iako to nikome nisu službeno prijavili.

- U tunelu je bilo 50 ljudi! Kako nitko to nije vidio? Ja sam prvi dotrčao kad su počeli galamiti i nisam vidio nikog osim redara - kaže Nikša Prkačin, sportski direktor.

- I kamo su otišli ti napadači? Kako ih nitko nije vidio? Poslije utakmice pitao sam delegata Jovića 'zašto nas kradete?'. Odgovorio mi je da je organizacija utakmice bila loša i time zapravo sve priznao - dodao je Prka.

Antunović je pak slično pitanje postavio Josipu Biliću, direktoru ABA lige.

- Rekao mi je da pitam Danka Radića. On, Bilić, Bože Miličević, Radovan Lorbek (predsjednik ABA-e, op.a.) i Roman Lisac (generalni menadžer ABA-e, op.a.). To su ljudi kojima je u interesu da Cibone nema, smeta im sanacija kluba, dovođenje Jasmina Repeše za trenera... - govorio je Antunović.

Prkačin je čak iznio teoriju kako je ovakvo suđenje na utakmici s Partizanom zapravo bilo posljedica pobjede Cedevite nad Crvenom zvezdom, u kojoj je beogradska momčad oštećena. Prka smatra da je zato Partizanu trebalo vratiti da mu Cedevita ne bi odmaknula u borbi za drugo mjesto. Međutim, Partizanu je svejedno hoće li biti drugi ili treći jer će ionako na Final Fouru igrati s Cedevitom, a u Srbiji nema konkurenciju za plasman u Euroligu da bi mu bili važni bodovi koje drugo mjesto donosi.

Bilić: To su zločesti ljudi

Direktor ABA lige Josip Bilić, koji je ujedno i povjerenik natjecanja hrvatske A-1 lige, nije želio komentirati optužbe iz Cibone.

- To su zločesti ljudi, neka ih bude sram - rekao je Bilić, dok je Danko Radić, predsjednik HKS-a, sportski direktor ABA-e i bivši sudac, rekao da je suđenje na utakmici Cibone i Partizana bilo vrlo dobro.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bizzy_dany 29.02.2012.

    A jedna od činjenica je da je Cibona, koja ima podršku Grada Zagreba, poslednjih godina izgubila primat u hrvatskoj košarci, da je godinama bez trofeja, da su Cedevita i Zagreb sada glavni klubovi u prestonici Hrvatske, a da ju je, na primer, ove sezone Zadar pobedio u četvrtfinalu hrvatskog kupa. U poslednje dve sezone Cibonin skor u evropskim takmičenjima je 0-16. Izgleda da još boli ona trojka Dušana Kecmana...

  • grgusan 28.02.2012.

    hahahahha pa nemogu virovat,ugasite se vise,smradovi jedni! SVE SE VRACA,SVE SE PLACA!

  • bolitek 28.02.2012.

    Zamislite da vi obavljate neki posao, a poslodavac vas stalno zakida za platu, da li bi ste vi i dalje imali istu motivaciju da obavljate taj posao? nemojte pricati gluposti, Cibona je zasluzila tu pobjedu uprkos svojim pogreskama! Partizan je privilegovana ekipa u ligi i to svatko zna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare