To je to što me zanima!

Radije bih pobijedio Fedora nego bio prvak po UFC-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mirko je na svom sve aktivnijem blogu odgovarao na pitanja navijača, koje su zanimali svi detalji o njegovoj karijeri i planovima za budućnost
Vidi originalni članak

Mirko je fanovima odgovarao na pitanja o počecima karijere, njenu razvoju, kao i o lijepim i manje lijepim trenucima. Puno je pitanja bilo i o UFC-u ali i o ciljevima u budućnosti.
- Kada sam ušao u svijet borilačkih sportova, moji su roditelji reagirali kao što bi vjerojatno reagirali svi roditelji. Bili su jako zabrinuti. No jednostavno sam osjećao da su borilačke vještine ono čime se trebam baviti u životu - započeo je Cro Cop, koji je cijelu karijeru proveo boreći se u teškoj kategoriji.
- Prirodni sam teškaš i uvijek ću se boriti u teškoj kategoriji - rekao je na pitanje želi li prijeći u neku od nižih kategorija. Zato je prešao iz UFC-a u DREAM i to je njegovim navijačima posebno zanimljivo. Primjerice, kako je uopće uspio raskinuti ugovor?
- Oni inače ne puštaju svoje borce, ali uspjeli smo se dogovoriti i poštujem UFC zbog njihove profesionalnosti. Ostavili smo otvorena vrata novoj suradnji u budućnosti - tvrdi Mirko i dodaje kako misli da u budućnosti može biti uspješan i u kavezu.
- Naravno da mogu biti dobar u kavezu i nadam se da ću jednoga dana dobiti priliku to i dokazati. Mislim da je čak bilo i nekih elemenata u mojim treninzima koje sam trebao drukčije odraditi. Ali glavni razlozi za neuspjeh ipak su bili nekakva mentalna blokada i kronični nedostatak motivacije.
- Još uvijek dio svojih treninga posvećujem borbi u kavezu. Stvarno bih volio ponovno se boriti u kavezu i pokazati puno više nego u vrijeme kada sam bio član UFC-a - svojim je navijačima rekao Mirko, koji je u kavezu izgubio od Konga i Gonzage.
- Bi li se volio opet boriti protiv Gonzage? Nisam siguran da je u ovom trenutku realno očekivati naš ponovni meč, ali rado bih se opet borio s njim. Budemo li se opet borili, jedino što bih promijenio je to da bih bio u svom pravom izdanju - kaže hrvatski borac.
Posebno je zanimljiv Mirkov odgovor na pitanje bi li više volio postati prvak kada i ako se vrati u UFC ili pobijediti najboljeg slobodnog borca današnjice Fedora Emelianenka.
- Dobro pitanje. Oba cilja su gotovo jednako važna. Ali malu prednost ipak dajem pobjedi nad Fedorom.
Mirko Filipović vratio se pod okrilje japanske organizacije. Pitanje je sada koje su prednosti i mane povratka na staro...
- Sretan sam i uzbuđen što sam se vratio u Japan. Odlično se osjećam i s radošću se sjećam nekih nezaboravnih trenutaka koje sam doživio u PRIDE-u. Toliko dugo sam se borio u ringu da mi vrijeme prilagodbe neće ni trebati - misli Mirko.
Ambicije vezane uz Japan su goleme. Nije bitno tko je u suprotnom kutu, cilj je samo jedan...
- Moj cilj je postati prvak i borit ću se sa svakim s kime bude trebalo. Nemam ni posebnih želja, ne postoji borac s kojim bi se volio boriti, a da još nisam - poručuje Filipović.
- Vjerojatno ću ove godine imati tri borbe, ali prerano je još za točne najave - završio je Cro Cop.

'NORMALNO JE DA POSTANEM TRENER'
Filipović nije siguran koliko će dugo biti aktivan sportaš.
- Sve dok ću biti zdrav i sposoban maksimalno trenirati - sve je što je rekao o toj temi. Hoće li nakon toga biti trener?
- To bi valjda bio prirodni slijed događaja, ali trenutačno sam potpuno fokusiran na moju karijeru. U ovom trenutku važno mi je samo vratiti se u formu i pobijediti u mojoj sljedećoj borbi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • lee priest 22.03.2008.

    Sve njegove borbe bile su protiv nekakvih likova koje su skoro pokupili na ulici i pitali ih hoče se tuč s Mirkom.Meni tako izgleda osim one sa Silvom.Sada su mu ponudili nekog šonju da se malo vrati u igru.Ali Fedora nikada neče dobiti.

  • hrki9 19.02.2008.

    dali mi neko može dati adresu bloga

  • Ratkajeva 19.02.2008.

    nećeš ni jedno ni drugo

Komentiraj...
Vidi sve komentare