To je to što me zanima!

Rafa Nadal slavio za treći finale protiv R. Federera

U drugom polufinalnu tenisača u Wimbledonu, Rafael Nadal je pobijedio Nijemca Rainera Schüttlera 6-1, 7-6(3), 6-4 i plasirao se u finale
Vidi originalni članak

Nadalova igra protiv Schüttlera bila je impresivna, kao uostalom i cijeli ovaj turnir. Za pobjedu protiv 32-godišnjeg njemačkog veterana Nadalu je trebalo dva sata i jedna minuta igre.
Kroz prvi set Nadal je prohujao za samo 23 minute igre za konačnih 6-1. U drugom setu Schüttler je znatno popravio svoju igru i kod 1-1 oduzeo je Španjolcu servis. Kod vodstva 5-4 Schüttler je servirao za set, ali je Nadal uspio vratiti break. Set je zatim otišao u tie break gdje je Nadal bio dominantan.
U trećem setu španjolski je tenisač također ranim breakom došao do prednosti, a kod vodstva 5-3 propustio je realizirati tri meč lopte. Ipak, na svojem servisu bio je siguran i plasirao se u finale.
Nadal će tako u finalu Wimbledona igrati i treću uzastopnu sezonu protiv Švicarca Rogera Federera. U međusobnim susretima Nadal je uspješniji i vodi 11-6, ali oba dvoboja na travi pripala su Federeru.
Obojica su na putu do finala pružili fantastičnu igru i u nedjeljnom finalu očekuje se neizvjestan meč. Podatak koji dovoljno govori o njihovoj uvjerljivosti je da Federer na putu do finala nije izgubio nijedan set, a Nadal samo jedan (protiv Gulbisa u 2. kolu).

WIMBLEDON, POLUFINALE
Nadal (2) – Schüttler 6-1, 7-6 (3), 6-4

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare