To je to što me zanima!

Nadal nakon 8 godina više nije kralj Monte Carla, slavio Nole!

Đoković je pobijedio Nadala 6-2, 7-6 i tako postao prvi tenisač koji ga je triput dobio na zemlji! To mu je 14. Masters u karijeri i jasna poruka svima uoči Roland Garrosa
Vidi originalni članak

Osam godina trajala je dominacija Rafaela Nadala, Monte Carlo postao mu je drugi dom. No, u njegovom boravku danas ga je nakon sati i 52 minute borbe svladao Novak Đoković sa 6-2 i 7-6! Đoković je tako postao prvi tenisač koji je Španjolca triput svladao na zemlji u finalima!

Kladionice su bile naklonjene Rafi uoči finala, bolji je u međusobnim omjerima, ali prije svega zbog činjenice da ga je posljednja tri puta svladao na ovoj podlozi. 

No, Đoković je silovito krenuo u meč. Poveo je 5-0 pa uz manje probleme uzeo prvi set. U drugom je Rafa imao break, bilo je 4-2, ali je Nole nanizao tri gema i odveo set u tie-break. Tamo protivniku nije dao šansu, imao je 6-1, a iskoristio je prvu meč loptu! 

- Prošla godina bila mi je jako teška i zato vam hvala svima na potpori - bio je kratak Nadal nakon poraza.

Prvi tenisač svijeta prvo je pričao na francuskom, a onda se prebacio na engleski jezik.

- To je bilo sve što znam na francuskom - rekao je i nasmijao gledatelje pa nastavio:

- Hvala Rafi što mi je bar jednom dozvolio da osvojim ovaj turnir. Nisam mogao niti zamisliti bolji početak sezone na zemlji. 

Đoković je nanizao Južnija, Monaca, Nieminena, Fogninija pa Nadala za 14. Masters u karijeri i jasnu poruku svima mjesec dana prije Roland Garrosa.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • rijeka36 22.04.2013.

    Djole opet pobijedio Rafu ! ! ! Za Rafu kazu da je bio ozlijedjen, mozda je i to utjecalo na Rafin poraz. U kladionicama je vecina davala na pobjedu Rafe ! ! ! Rafa nije "barba" kao Federer on moze da se revansira Djoletu ! ! !

  • legend11 22.04.2013.

    Jedino Nole moze danas na onoj razini igrati tenis,za najveceg od svih,Federera,jedino je on prijetnja,a Nadal neka trci maraton po Marakesu,za drugo,nakon meca ni nije,Nole ga poderao ko stare sportske.

  • Hasenfefer 22.04.2013.

    Jesam rekao da će ĐOLE rasturiti. nadam se da ste se kladili Inače jučer baš Španjolcima i nije bio dan (pa nemre vam biti svaki dan) Znači najveće građevinske trvrke na svijetu su Španjolske a vlasnici su KLUBOVI. Nije ni čudo kaj ste u HURCU. Pa trebaš plakati te nogometne veličine. INGRA daj se malo ugledaj na KRALJA

Komentiraj...
Vidi sve komentare