To je to što me zanima!

Ragbijaši Sinja učvrstili vrh, Švicarskoj spektakl u Zagrebu, težak poraz Engleza kod kuće

Ukrajina dvije utakmice Europskog kupa nacija kao domaćin igra u Hrvatskoj. U prvoj je u Zagrebu izgubila od Švicarske, a iduće će subote u Splitu ugostiti Švedsku
Vidi originalni članak

Klupska ragbijaška sezona nastavila se utakmicama u Splitu i Sinju. Nada je u hrvatskom derbiju pobijedila mladu momčad Zagreba 25-5 (20-5), dok je vodeći Sinj učvrstio prvo mjesto svladavši Ljubljanu 33-5 (14-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nada je u prvom poluvremenu polaganjima Šolića, Vlajčevića i Žunića te kaznenim udarcem i jednim pretvaranjem Plazibata stvorila ključnu prednost protiv Zagreba, za koji je poentirao Jasko. U drugom je dijelu pobjedu samo potvrdio četvrtim polaganjem Splićana Čulić.

Sinjani su, pak, cijelo vrijeme dominirali protiv gostiju iz Slovenije. U prvom su dijelu polaganja postigli Prološčić i Filipović-Grčić, a u drugom još jednom Prološčić te Brčić i Majić, dok je sa četiri pretvaranja sve to pratio Pavlović.

Poredak: Sinj 28 bodova (6 utakmica), Nada 19 (6), Ljubljana 12 (7), Mladost 11 (6), Zagreb 6 (7).

Slijedi reprezentativna stanka, u kojoj najviše igrača Hrvatskoj daju upravo Sinj i Nada, a onda rasplet prvenstvene bitke.

A dok u njihovoj domovini nažalost bjesni rat, Hrvatski je ragbijaški savez ukrajinskim prijateljima ponudio ruku prijateljstva i omogućio im da domaće utakmice Trophy divizije Europskog kupa nacija odigraju kod nas.

U prvoj takvoj Ukrajinci su u Zagrebu ugostili vodeću Švicarsku. I pred nekoliko stotina oduševljenih ragbijaških zaljubljenika na igralištu NK Lučko pružili su pravi spektakl! Švicarska je pobijedila 59-32, uz čak devet polaganja, prema ukrajinska četiri.

Švicarska je ovom pobjedom pobjegla na vrhu s maksimalnih 15 bodova u tri utakmice. Litva i Švedska imaju po pet bodova u dva susreta, Ukrajina četiri boda iz tri utakmice, a na začelju je zasad Hrvatska s jednim bodom iz dva okršaja.

Iduće subote u Splitu će Ukrajinci dočekati Švedsku, dok Hrvatska u Sinju igra pripremnu utakmicu protiv Bugarske, nakon čega će naša momčad otići u Split pogledati okršaj Ukrajinaca i Šveđana.

Ragbijaškim je svijetom, pak, odjeknula uvjerljiva pobjeda Francuske u Engleskoj u Kupu šest nacija. Na Twickenhamu su Francuzi slavili 53-10, što je najveći domaći poraz Engleske ikad! Debakl koji su mediji i navijači prozvali sramotnim. Wales je pobijedio u Italiji 29-17, Škotska i Irska igraju u nedjelju pa nakon nepotpuna četiri kola Irska i Francuska imaju po 15 bodova, Škotska i Engleska po deset, Wales pet, a Italija jedan bod.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare