To je to što me zanima!

Ragbijašu će izvaditi bubreg, no on ne odustaje od karijere

Tonyju Clubbu liječnici su ustanovili problem s bubregom, no rekli su mu da može nastaviti igrati. Pogriješili su, a engleski ragbijaš završio je u bolnici zbog jakih bolova...
Vidi originalni članak

Priča Ivana Klasnića inspiracija je brojnim ljudima, ne samo sportašima. Njegova borba protiv bolesti te igranje nogometa čak i nakon druge transplantacije bubrega putokaz je mnogim sportskim profesionalcima da teška bolest ne mora nužno značiti i kraj karijere.

Vjerojatno to zna i engleski ragbijaš i bivši reprezentativac Tony Clubb (29), kojemu će bubreg morati biti odstranjen. Cijelu sezonu muče ga bolovi, no tek mu je nedavno dijagnosticiran razlog.

-  Probudio sam se tijekom jedne noći sa strašnim bolovima. Nazvao sam klupskog liječnika i fizioterapeuta i rekao im da ovo nema nikakve veze s bolnim leđima - kaže Clubb.

Ujutro je otišao na pregled, a liječnici su mu rekli da ima problema s bubregom. Međutim, rekli su mu i da može nastaviti igrati jer mu se stanje neće pogoršati.

- I bili su u krivu. Uoči utakmica više nisam mogao uzimati istu količinu tekućine i proteina kao prije. Kad bih popio mnogo vode osjećao sam jake bolove - istaknuo je Clubb.

Usprkos jasnim signalima da nešto ipak nije u redu, engleski ragbijaš i dalje je igrao za Wigan.

- U Castlefordu me toliko boljelo da sam hitno prebačen u bolnicu. Tada mi je rečeno da će mi bubreg morati biti izvađen - kaže Clubb.

Zdravstvene teškoće nisu ga pokolebale. Siguran je da će opet na teren vrlo brzo.

- To je danas rutinska operacija i ne bi trebalo biti problema. Siguran sam da ću opet početi trenirati za dva do tri mjeseca - rekao je Clubb.

Mi mu želimo da što prije ozdravi...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare