To je to što me zanima!

Tragedija u Portu: Preminuo je portugalski golman Quintana!

Alfredo Quintana se srušio na treningu u ponedjeljak, liječnici su mu se borili za život, no nažalost, srce mu nije izdržalo. Preminuo je u 33. godini života...
Vidi originalni članak

Nažalost, ostali smo bez još jednog rukometaša u samo nekoliko dana. Portugalski golman Alfredo Quintana doživio je srčani udar na treningu u ponedjeljak, liječnici su se borili za njegov život i stavili su ga u induciranu komu, ali nažalost, njegovo srce nije izdržalo.

Quintana je preminuo u 33. godini života, objavio je IHF.

Quintana se srušio u ponedjeljak tijekom treninga. Liječnici su ga oživljavali 45 minuta te su ga stavili u induciranu komu. Stanje je bila stabilno, ali Quintana je bio priključen na aparate i situacija je iz dana u dan bila sve gora. Nažalost, danas su iz bolnice Sao Joao stigle najgore moguće vijesti. Portugalci su ostali bez velikog golmana na sličan način na koji nas je napustio i veliki Zlatko Saračević. 

Tužnu vijest objavio je i njegov klub Porto.

- Naš dragi Alberto Quintana preminuo je danas. Zauvijek ćemo te pamtiti. Počivao u miru.

Quintana, koji je rođen u Havani, došao je u Porto 2010. godine, a u reprezentaciji je debitirao 2014. uz 67 nastupa. Sljedeći su trebali uslijediti u Montpellieru sljedećeg mjeseca u kvalifikacijama za Olimpijske igre protiv Hrvatske, Francuske i Tunisa...

Još u nedjelju Quintana je u pobjedi Porta protiv Aguas Santasa sudjelovao s 14 obrana, što je bila dobra najava za dvoboj Lige prvaka s Meškovim koji se trebao igrati u utorak u Brestu, no Porto se na kraju povukao iz grupne faze Lige prvaka zbog ove tragedije. Pitanje je što će biti i s portugalskom reprezentacijom koja je trebala nastupati na kvalifikacijama za OI.

Najveći Portovi rivali, Benfica i Sporting, iskazali su veliku solidarnost i podršku u teškim trenucima za samog igrača i klub. Na utakmicama koje su igrali u utorak izašli su u majicama Quintaninim prezimenom. Sporting je igrao Europsku ligu protiv Kristianstada, a Benfica domaće prvenstvo protiv Povoe.

- Svi navijamo za tebe. Drži se, Quintana - bile su poruke na majicama.

Quintana je 2010. godine došao u Porto, već godinama je kamen temeljac portugalske rukometne reprezentacije koja je u kratkom vremenu postala jedna od jačih reprezentacija u Europi.

Rukomet je strašno napredovao na klupskom nivou, forsirali su domaće igrače i to im se na kraju višestruko isplatilo. Prošle godine su na Europskom prvenstvu izbacili Francusku s natjecanja, a ove godine su zamalo 'skinuli' Norvežane. 

Svoju reprezentaciju predvodio je na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Po posljednji put.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 26.02.2021.

    RIP..zalosno,mlad covijek...

  • srni106 26.02.2021.

    Pocivao u miru,hvala za sve cime si unaprijedio nas sport,bilo te uzitak gledati

  • nepoznat1997 26.02.2021.

    Cuj ovo tragedija?znaci ak si poznat i umres je tragedija...Previse se ljudi djele na poznate(bogate) i nas ostale..

Komentiraj...
Vidi sve komentare