To je to što me zanima!

Raheem Sterling 550 klinaca iz svoje stare škole vodi na City

Engleski reprezentativac Raheem Sterling ne zaboravlja odakle je potekao. Iznenadio je djecu koja pohađaju njegovu staru školu putovanjem na polufinalnu utakmicu FA kupa Cityja i Brightona
Vidi originalni članak

Raheem Sterling (24) potrošio je 20 tisuća funti na ulaznice i organizaciju putovanja kako bi usrećio klince iz škole u koju je išao. Zvijezda Manchester Cityja osigurala je za 500 djece odlazak na polufinalnu utakmicu FA Cupa koju City u subotu igra na Etihadu protiv Brightona.

Sterling je kao petogodišnjak preselio s Jamajke u Englesku. Odrastao je u Wembleyu, pohađao je Ark Elvin Academy koja se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Londonae, a iako danas u Manchester Cityju zarađuje milijune, nije zaboravio svoje početke.

Više od 90 posto djece koja pohađaju Sterlingovu staru školu dolazi iz obitelji nacionalnih manjina, na školskim se hodnicima može čuti više od 50 jezika, a Sterling se na ovaj način želi odužiti zajednici koja ga je praktički othranila.

Još je ranije najavio planove o izgradnji centra za ugroženu djecu u sjevernom Londonu.

- Želim otvoriti centar u Londonu, u blizini mjesta gdje sam odrastao. Želim se odužiti zajednici i djeci dati priliku da da pokažu svoj talent. Želim da svi imaju jednaku priliku za uspjeh. I ja sam nekada bio poput te djece, nogomet je bio moj spas - rekao je jednom prilikom Sterling.

Klinci će svoje ulaznice pokupiti u četvrtak u Cityjevom trening centru, a sve troškove putovanja platio im je Sterling. Engleski mediji pišu kako je Sterling svojim zahtjevom iznenadio i šefove.

- Upoznat će ga i gledati kako igra. Ovaj potez vam govori o tome kakav je Raheem čovjek. Nije radio od ovoga veliku stvar, nije želio pozornost. Jednostavno je osjećao da je to prava stvar koju treba napraviti - rekao je izvor iz kluba Daily Mailu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jakse 04.04.2019.

    Bolje da je svakom dao 10 000 €

  • nikopolidis_71 04.04.2019.

    A mora se nekako popunit dio za navijace Cityja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare