To je to što me zanima!

Rakitić: Altintop će zezati mene, ali i ja ću Nijemce!

Nakon što se priključio pripremama Schalkea, Ivan je razgovarao s novinarima njemačkog Der Westena i najavio svoje još bolje igre ove sezone
Vidi originalni članak

Orlando Engelar je nakon odličnih igara na Euru stigao iz Twentea, a došao je i Peruanac Jefferson Farfan. No navijači Schalkea autograme žele samo od Ivana Rakitića. Mladi hrvatski reprezentativac je u godina dana od anonimca postao prva klupska zvijezda. Kada je lani stigao za tri milijuna eura, navijači su sa skepsom gledali na momka koji se tek mora dokazati. A on je uzeo 'desetku' i - zablistao.
- Moja prva godina u Schalkeu bila je izvrsna - misli Ivan danas. A tako misli i izbornik Slaven Bilić, koji ga je gurnuo u prvih 11 čim je spoznao koliko je dobar 19-godišnji veznjak rođen u Švicarskoj. Protiv Njemačke je bio sjajan, a navijači Schalkea tu utakmicu zasigurno nisu propustili. Vidjeli su i kako je promašio penal u ono nesretnom ogledu s Turskom.
- Sigurno će me Hamlil Altintop zafrkavati, ali jednostavno moram zaboraviti tu utakmicu - kaže Rakitić, koji će, s druge strane, moći 'podbadati' njemačke reprezentativce Kevina Kuranyija i Heika Westermanna.
- Hvala Bogu da smo pobijedili Njemačku. Da nismo, ne znam kako bi izdržao sva ta 'podbadanja' - uz smiješak je rekao kreator Schalkeove igre. Kako se čini, to će i ostati još neko vrijeme. Iako su ga navodno željeli Chelsea, Inter i Juventus.
- Još uvijek sam ovdje, imam ugovor na iduće tri godine i želim dalje napredovati u dresu Schalkea. A što će se dogoditi kasnije zapisano je u zvijezdama, vidjet ćemo - na temu transfera priča Rakitić.
Čim se priključio pripremama svoga kluba, Rakitić je razgovarao s trenerom Fredom Ruttenom.
- Rekao sam mu da sam radio i tijekom odmora, da nisam htio ispasti iz forme. Mislim da sam spreman za sve izazove, pa i one najveće - tvrdi Ivan, koji se ne boji konkurencije. Iako će dolaskom napadača Farfana u konkurenciju za ofenzivni dio veznog reda ući i Halil Altintop i Gerald Asamoah.
- Napadačka pojačanja samo mogu donijeti dobre stvari za momčad. Ne brinem se ja za svoj status, vidjet ćemo na kraju tko će igrati - s puno samopouzdanja govori Rakitić, koji u novoj sezoni očekuje i novi napredak.
- Postavio sam sebi cilj: zabijati više golova i još više asistirati suigračima - završio je Ivan.

ZA POJAČANJA 16 MILIJUNA EURA
Čelnici Schalkea ove godine planiraju ozbiljno ugroziti Bayern. Iako u Njemačkoj gotovo nitko ne misli da će Bavarci imati ozbiljnu konkurenciju. No klub iz Gelsenkirchena je uložio 16 milijuna eura u pojačanja, a otišao nije nitko od ključnih igrača. Za Farfana su PSV-u platili 10 milijuna eura, a za jedno od otkrića Eura Engelara Twenteu šest milijuna. Iz mlade momčadi priključila su se trojica talentiranih igrača (Kenia, Zambrano i Amsif), a trojica su otišla. Za Mimouna Azaouagha su dobili 700.000 eura od Bochuma, dok je Mathias Abel u Kaiserslautern otišao kao slobodan igrač. Ugovor je istekao i Zlatanu Bajramoviću, no on još nije pronašao novi klub.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare