To je to što me zanima!

Ramsey uoči Hrvatske: Nadamo se da možemo ispisati povijest

Veliku smjenu generacija imala je nogometna reprezentacija Walesa nakon Svjetskog prvenstva. Aaron Ramsey, jedan od iskusnijih, kaže kako dolazi prilika za mlađe
Vidi originalni članak

Prvi suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2024. bit će Wales kojega će "vatreni" ugotiti u subotu u Splitu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Wales je nastupio na posljednja dva Eura, a bio je i sudionik lanjskog Svjetskog prvenstva u Katru, no u toj je reprezentaciji došlo do smjene generacija. Tako se od daljnjeg nastupa za reprezentaciju oprostio i donedavni kapetan Gareth Bale (33), a njegovu ulogu preuzeo je Aaron Ramsey (32).

Osim Balea, od reprezentacije su se nakon SP-a oprostili i Chris Gunter (33), Joe Allen (33) i Jonny Williams (29).

- Gareth, Joe, Jonny i Gunts su tijekom prošlih godina bili među najvažnijim igračima reprezentacije i zauvijek će biti dijelom povijesti Walesa. No nogomet se stalno mijenja i sada dolaze prilike za mlađe igrače da pokažu za što su sposobni. Nadajmo se kako možemo ispisati svoju povijest - najavio je Ramsey prije susreta u Splitu.

Uz Hrvatsku i Wales, u skupini D su još Turska, Latvija i Armenija, a plasman na Euro u Njemačkoj izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Na reprezentativnom popisu su vratari: Wayne Henessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester), Adam Davies (Sheffield United), braniči: Ben Davies (Tottenham), Connor Roberts (Burnley), Neco Williams (Nottingham Forest), Chris Mepham (Bournemouth), Joe Rodon (Rennes), Ben Cabango (Swansea), Tom Lockyer (Luton Town), vezni red: Aaron Ramsey (Nice), Harry Wilson (Fulham), Ethan Ampadu (Spezia), Scorba Thomas (Blackburn), Wes Burns (Ipswich), Joe Morrell (Portsmouth), Oli Cooper (Swansea), Jordan James (Birmingham), Luke Harris (Fulham) i napadači: Kieffer Moore (Bournemouth), Daniel James (Fulham), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Nathan Broadhead (Ipswich) i Tom Bradshaw (Millwall).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mateo730 21.03.2023.

    Samo bez potcjenjivanja protivnika.Jako od početka, napadački i mislim da pobejda ne treba dolaziti u obzir.Uvijek mi nekakko kilavo odigramo ove kvalifikacije vjerovatno zbog malo i podcjenivanja,ali na svu sreću kad god treba tad smo najjači

  • axl44 20.03.2023.

    samo se vi nadajte, nitko vam ne brani 🤣

  • Hrvoje Dimitrijević 20.03.2023.

    Kakve Dalić ima sreće, ovo je najlakša kvalifikacijska skupina u povijesti ičega. u21 reprezentacija bi ovo prošla s maksimalnim učinkom

Komentiraj...
Vidi sve komentare