To je to što me zanima!

Raptorsi slavili i u Oaklandu, Steph Curry nije mogao sam...

Golden State Warriorsi na raspolaganju nisu imali Duranta, Thompsona i Looneyja, Steph Curry je postigao svoj rekordan broj poena u playoffu NBA lige, a cijela petorka Raptorsa šutirala barem 50%
Vidi originalni članak

Toronto Raptorsi stigli su do druge pobjede (123-109) u finalnoj seriji NBA lige, ovoga su puta slavili u Oaklandu, pa poveli 2-1. Bila je to sigurna pobjeda Raptorsa koji su u četvrtu četvrtinu ušli s 13 koševa prednosti (96-83), a onda još povećali svoju prednost. Steve Kerr noćas nije imao na raspolaganju Kevina Duranta, Klayja Thompsona i Kevina Looneyja, a s tako suženim rosterom Golden State Warriorsi nisu uspjevali parirati razigranom suparniku.

Kanađani su do velikog trijumfa stigli na krilima sjajne petorke (Leonard, Lowry, D. Green, Siakam, Gasol) koja je kombinirano zabila 106 koša. Čudesan je podatak i kako je svatko od tih pet igrača imao šut iznad 50%. Junak večeri bio je Kawhi Leonard s 30 koševa (uz sedam skokova i šest asista), odlično mu je parirao Kyle Lowry s 23 poena, devet asistencija i pet trica.

Pascal Siakam dvoboj je završio na 18 poena, devet skokova i šest asista, Danny Green je uz 18 koševa imao pet skokova i šest trica, a Marc Gasol lijepu večer zaključio sa 17 koševa i sedam skokova. A o fantastičnoj partiji Raptorsa dovoljno govori podatak i kako su sve četiri četvrtine (36-29, 24-23, 36-31, 27-26) otišle na njihovu stranu.

Na drugoj strani usamljen je ostao Steph Curry koji je odigrao svoju rekordnu utakmicu u finalima NBA lige. Steph Curry postigao je 47 poena (šut 14-31, trica 6-14), tome dodao osam skokova i sedam asistencija. No, u Warriorsima su dvocifreni bili još samo Draymond Green (17 poena, sedam skokova, ćetiri asista) i Andre Igoudala (11 poena, šest skokova). Steph Curry je zabio 47, a četiri preostala člana početne postave (Green, Igoudala, Cousins i Livingston) Warriorsa 37 poena. A to, za ovakve Raptorse, nije bilo dovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 06.06.2019.

    Nadam se da ce Thompson bit spreman za game 4, jucer je obrana ratnika bila katastrofa, u napadu su cak bili i dobri, dobar ball movement jedino je zavrsnica pod kosem stekala. S Thompsonom u igri nece se Green i Lowry nazabijat trica ko sinoc, a malo ce olaksat posao stefu koji je jucer odigrao fenomenalno, u stilu lebrona prosle godine ali jbga nije mogao sam. Kako se samo borio za svaku loptu bacao, fantasticno. Da ga je samo jedan igrac posteno pratio, mogli su i ovu ratnici izvuc. Jerebko, Mckinnie vise ne smiju igrat vise od 7-8 minuta. Jerebko je propub u obrani a ovaj nemre cuvat nekog bez da fual napravi. Sve u svemu, ako Thompson bude spreman za game 4 ovo ce ic na 7 tekmi. Zao mi je Duranta, ali volio bi da se ne vrati do kraja serije jer sa Thompsonom u igri ekipe su skroz ravnopravne, i bit ce uzitak pogledat seriju do kraja.

  • ne_znalac 06.06.2019.

    Navijam za Toronto otpriie 5 sezona, ima li nas?

  • 06.06.2019.

    Ma ja i dalje mislim da kad gsw stisne gas kad se vrati netko od odsutnih da ce otpuhati Raptorse

Komentiraj...
Vidi sve komentare