To je to što me zanima!

Raspad sistema: Portugal sedmicom preko Sj. Koreje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U skupini G na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi Portugal je razbio Sjevernu Koreju za najveću pobjedu na SP-u. Završilo je čak 7-0
Vidi originalni članak

Početni sastavi:
Portugal: Eduardo - Miguel, Carvahlo, Alves, Coentrao - Tiago, Mendes, Meireles - Ronaldo, Almeida, Simao
Sj. Koreja: Guk - Hyok, Chol Lin, Jun Il, Jun Nam, Chon - In Guk, Nam Chol, Yong Hak, Yong Jo - Tae Se

Šest različitih strijelaca u jednoj utakmici imao je Portugal protiv Sjeverne Koreje! Jedino je Jugoslavija na SP-u 1974. protiv Zaira u pobjedi 9-0 imala više različitih strijelaca u momčadi (sedam).
A Portugalu je trebalo 118 minuta da zabije svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Taj gol pokrenuo je pravu lavinu u drugom dijelu. Čast da prvi zabije pripala je Meirelesu. Sjeverna Koreja držala se solidno samo prvo poluvrijeme. Imali su nekoliko šansi, ali na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Portugalaca. Nevjerojatno je da Sjeverna Koreja u prvom dijelu nije napravila niti jedan prekršaj. U drugom, raspad sistema. U samo sedam minuta Sjevernokorejci primili su tri gola. Simao, Almeida i Tiago zabili su za visokih 4-0. Sjeverna Koreja nije bila dostojan protivnik. Nije to bila ni sjena reprezentacije koja je oduševila svijet protiv Brazila. Sj. Koreja bila je kanta za napucavanje. Zabio je Liedson za 5-0. Ali ni tu nije bilo gotovo. U strijelce se upisao i Ronaldo, koji je dotad samo asistirao. Za veličanstvenu predstavu pobrinuo se Tiago drugim golom za konačnih 7-0. Uoči utakmice objavljeno je da građani Sjeverne Koreje po prvi puta prate utakmicu svoje reprezentacije uživo, a ne u snimci kako je to dosad bilo uobičajeno. Tajming? Pa baš i nije savršen. Vidjeli su potop svojih sunarodnjaka u Cape Townu od razigranog Portugala. A toliko su se veselili utakmici uživo. Više neće.

LIVE
Ronaldo je prvi pokušao, no njegov je udarac blokiran. Teren je mokar i golmani bi mogli imati dosta problema. Carvalho je pucao, preko gola. Portugal je u prvim minutama pritisnuo Sjevernu Koreju. Trese se prečka! Carvahlo je u 7. minuti pogodio prečku. Sj. Koreja prvi put zapucala po golu u 11. minuti. Ostaje 0-0. U 18. minuti Sjevernokorejci  ponovno prijete. Pucao je kapetan, a golman Portugala brani. Na odbijenu loptu Sjevernokorejci nisu dobro reagirali. Opet Koreja u akciji. Još jedan udaraca, ali nakon 20 minuta 0-0 je. Sada puca Meireles, ali kraj gola. I konačno. Prvi gol Portugala na SP-u. Meireles je zabio za vodstvo. Dobio je loptu, utrčao i zabio kraj nemoćnog golmana u 29. minuti. Meireles je imao priliku i za drugi gol, ali u 35. minuti fulao je dobru šansu. Gotovo je prvo poluvrijeme. Portugal vodi 1-0 golom Meirelesa.
Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah Tiago isprobava udarac, golman Sj. Koreje brani. Ronaldo puca, a lopta umalo ispada golmanu. Ostaje 1-0. Portugal vodi 2-0 od 54. minute! Simao je dobio sjajnu loptu u prostor, izašao je pred golmana i kroz noge zabio za vodstvo od dva gola. I već je 3-0! U 56. minuti zabio je Almeida. Raspala se Sjeverna Koreja. Ronaldo je sjajno asistirao Tiagu koji je zabio za 4-0 u 60. minuti. Mogli su Portugalci i povećati vodstvo, no nisu uspjeli zabiti. Ronaldo je pogodio prečku. Zabio je Liedson za 5-0 83. minuti! Zabio je i Ronaldo! Zaslužio je. 6-0 Portugalaca. Ronaldo je sam izbio pred golmana, prošao ga i zabio. I 7-0! Drugi gol Tiaga na utakmici. Gotova je utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • LionelMessi 21.06.2010.

    \"Nevjerojatno je da Sjeverna Koreja u prvom dijelu nije napravila niti jedan prekršaj.\" također, pogledajte i 5. sliku.. po meni se to zove igra, fair play. nebitno sto su oni mala nacija, i sto su izgubili 7:0, ali su se potrudili, igrali posteno, i najbitnije, nisu bili bahati. to je za mene nogomet!

  • mangart 21.06.2010.

    ne valja ronaldo? možda iz razloga što igra za real? iz istog razloga meni ne valja smeće dudu. jeste zadovoljni?

  • vlaka 21.06.2010.

    Ja nevolim C.Ronalda ali utaknicu je odigra sjajno asistira, razigrava zabija smišan gol ali zasluženo i nije bija sebican.Možda je ovo prvi put u njegovoj karijeri da san ga pohvalija jer san Barcin i Messijev veliki fan ali momak je to danas stvarno zaslužija.Svaka cast i njemu i svima jer su nam vratili nadu u dobar nastavak svjeskog a to i pokazuje da su svih 7 golova dali razliciti igraci :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare