To je to što me zanima!

Raspad sistema: Renaultu otkazali skoro svi sponzori

Zbog "afere Piquet" francuska momčad ostala je bez većine sponzora, a vrlo vjerojatan je i odlazak dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa
Vidi originalni članak

Ostajemo u Formuli 1, poručili su iz Renaulta nakon što su relativno blago kažnjeni zbog skandalozne naredbe Nelsonu Piquetu jr. u Singapuru prošle godine da se zabije u zid. Kažnjen je zapravo samo sportski direktor Flavio Briatore, koji je doživotno izbačen iz Formule 1. No žele li se Francuzi doista i dalje utrkivati u Formuli 1, sve troškove plaćat će iz vlastita džepa.
Zbog narušenog imidža prva je tonući brod napustila španjolska osiguravajuća kuća Mutua Madrilena. Nekoliko sati kasnije trogodišnji ugovor s Renaultom raskinuo je i glavni sponzor, nizozemska banka ING.
- Suradnja s Renaultom bila je izvrsna. Tim više smo razočarani razvojem događaja - objasnili su razloge odlaska Nizozemci.
Nakon bogatih sponzora francusku će momčad već krajem ove sezone napustiti i dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso. Javna je tajna u Formuli 1 da će Španjolac od iduće godine voziti za Ferrari.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • god of war 28.09.2009.

    @AmStaffSb..pa ti nisi svjestan šta ti pišeš jbt...koji vrag F1 ima s našom vladom???? Pa to ni u snu čovijek zamislit nemože...jao jao..da si samo svjestan ovoga što si napisa udrija bi se u glavu!

  • AmStaffSb 26.09.2009.

    A nek traže od podravke da im bude sponzor ili od hrvatske vlade pa da ovi na vlasti još malo ukradu što je ostalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare