To je to što me zanima!

Razbili spomenik Hajduku na Bačvicama: Hajduci su banditi

Nepoznati počinitelji srušili su u noći sa srijede na četvrtak veliki Hajdukov grb od bračkog kamena napravljen prošle godine u čast 100. rođendana splitskog kluba
Vidi originalni članak

U centru Splita, na ulazu na kupaliste Bačvice, nepoznati počinitelji srušili su u noći sa srijede na četvrtak veliki Hajdukov grb, koji je skupina navijača izradila i postavila 13. veljače prošle godine, u spomen na početak obilježavanjanja jubilarnog 100. rođendana Hajduka. 

Grb je bio izrađen od bračkog kamena, površine od prilike jedan kvadratni metar, te dodatno učvršćen metalnim klinovima u betonsku podlogu.

Policija je u četvrtak ujutro obavljala očevid, tako da još uvijek nije poznato tko je i zašto srušio Hajdukov grb. Prolaznici, koji su u čudu i s negodovanjem komentirali rušenje grba, govorili su kako je počinitelja očito bilo više, jer je trebala velika snaga da se tako veliki komad kamena iščupa iz podloge i razbije. 

Nije poznato ni ima li natpis flomasterom na grbu: 'Hajduci su banditi. Zar ne?' ikakve veze s počiniteljima ili je nastao ranije. Torcida je na stranici na Facebooku objavila da daje 20.000 kuna za informaciju  o počinitelju.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • barcaporsiempre 08.07.2011.

    sramota. nisam bio ove godine na bačvicama samo na žnjanu ali po slikama su se dečki stvarno potrudili i onda neke budale razbiju. domaći sigurno nisu nego neki pijani turisti. sramota

  • znzokica 08.07.2011.

    ja sam Dinamovac ali ovo zbilja nije u redu-navijacko prepucavanje je jedno a ovo je sasvim nesto drugo.treba mu noge iscupati ili njima

  • pero 4000 07.07.2011.

    ovo triba kaznit ko god da je to napravija,makar da mi je mater to bila!isto tako moran reć da tuđe poštujen.poštujen onoga ko je jednako velik navijač drugoga kluba.poštujen i tuđi trud,tuđu religiju,sve tuđe ako se ne dira u mene...al jadna li mu majka ako ga torca nađe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare