To je to što me zanima!

Razbio auto u kvalifikacijama pa je dobio utrku u fotofinišu

Hrvatski automobilist Ivan Pulić ostvario je sjajan nastup na sedmoj utrci talijanskog prvenstva u Monzi. Nakon što je izletio sa staze u kvalifikacijama, pobijedio je...
Vidi originalni članak

Jedva je izašao iz auta nakon nesreće u kvalifikacijama, no samo dan poslije pobijedio je u utrci. Nevjerojatna priča stiže sa sedme utrke automobilističkog prvenstva Italije u Monzi gdje je Hrvat Ivan Pulić slavio u fotofinišu.

Na prvom neslužbenom treningu u trećem krugu 21-godišnji Pulić je odletio u pijesak i završio na krovu. Iz automobila je izašao uz pomoć redara, a nakon kratkog pregleda pušten je iz ambulante. 

Iako su svi tu vidjeli kraj vikenda, u njegovom Lema Racing Teamu vladao je optimizam i odlučili su tražiti dijelove i ići dalje. U samo nekoliko sati uspjeli su dovesti auto u vozno stanje.

Upornost se isplatila jer je Ivan kvalifikacije odvozio iznad svih očekivanja, manje od pola sekunde dijelilo ga je od treće startne pozicije, ali svi u timu bili su i više nego zadovoljni sedmom startnom pozicijom za prvu nedjeljnu utrku. 

Iako to nije uobičajeno, Ivan je startao dosta loše. Nakon trećeg kruga krenuo je u napad, a tada je počela prava drama. Ne može se ni prebrojiti koliko je puta u šest krugova bio prvi, drugi, treći pa ponovno prvi da bi utrka završila fotofinišem.

Poravnati su bili Pulić, Nogues, Iacone i Pedala. Pola kruga prije kraja, kad je izbio na prvo mjesto i odvojio se od drugoplasiranog Noguesa, Puliću je automobil počeo trokirati. Zbog toga je došlo do fotofiniša.

Nakon sat i pol vijećanja u kontroli utrke Ivana su proglasili pobjednikom. U prvoj utrci puno je većim vozačima kup-utrka očitao lekciju kako se treba voziti i što ih čeka u budućnosti.

U nedjelju se u Monzi vozi još jedna, osma utrka.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • đuro kojotovski 06.07.2014.

    napokon malo o drugim sportovima.. imamo nekoliko aduta u automobilizmu, pogotovo onog klinca u Red Bullovoj akademiji ali nema vijesti o njegovoj karijeri..

  • SKY1 06.07.2014.

    Jel to isto mi porezni obveznici plaćamo?

  • strmi007 06.07.2014.

    bravo za njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare