To je to što me zanima!

Recept Nikole Kalinića: Nema glutena, ali zato ima golova

Nikola Kalinić briljira ove sezone u dresu Fiorentine. Zabio je već sedam golova, a formu pripisuje prelasku na bezglutensku prehranu. Nema glutena, ali ima golova
Vidi originalni članak

Mjesecima nisam okusio kolače, ali ako osvojimo naslov prvaka, sam ću pojesti cijelu tortu, kazao je napadač Fiorentine Nikola Kalinić, koji je prelaskom na bezglutensku prehranu skinuo sedam kila.

Od tada igra kao preporođen. Protiv Verone zabio je svoj šesti gol u deset kola Serie A, a sjajan dojam upotpunio je i s tri asistencije te jednim golom u Europskoj ligi.

- Želio sam skinuti nekoliko kilograma i pokušao s bezglutenskom hranom. Kilograme sam istopio bez problema. Malo je nezgodno živjeti u Italiji, a ne jesti tjesteninu, ali prije utakmice pojedem bezglutensku. Izbacio sam i kruh, krumpir, kolače... i stvarno se sjajno osjećam.

Mjesecima nije pojeo ništa slatko osim energetske pločice.

- Isprva je bilo malo teško, ali sad sam već navikao - rekao je Kalinić, kojeg u nedjelju čeka ogled s Frosinoneom.

- Utakmica je u 12.30, taman na vrijeme da stignem kući na Hajduk - Rijeka, bit će prava utakmica.

Sedmom pobjedom njegova Fiorentina opet se priključila Romi i Napoliju na vrhu ljestvice.

- Šteta što smo izgubili u derbijima s dvije vodeće momčadi, ali tako je to u Italiji, kvalitetna momčad kazni svaku pogrešku, a nama se upravo to dogodilo protiv Rome i Napolija - kaže Kalinić i dodaje kako je važno da su se brzo vratili pobjedama.

- U Italiji nema momčadi za koju možeš reći da ćeš ih sigurno pobijediti. Favoriti pobjeđuju, jedino se Juventus još uvijek traži, no dugo je prvenstvo, tek je prošlo deset kola.

Kalinić se sjajno snašao u Italiji, paše mu klima, mentalitet ljudi, ali i napadački stil igre Fiorentine.

- Igram u špici ili malo prema krilu, što mi odgovara, trener nas mijenja, dozira, kako bi svi bili u što boljoj formi. Za sada sam prezadovoljan.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • strmi007 30.10.2015.

    Novi zlatna lopta za sljedeću godinu

  • lovac_u_mutnom 30.10.2015.

    Lik gotivi Djokovica. ...

  • uvikkontra1950 30.10.2015.

    pa on je panjina od igrača !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare