To je to što me zanima!

Red Bull ponovo dominira, M. Webberu 'pole position'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kvalifikacijski trening za VN Španjolske prošao je u znaku Red Bulla. Iz prvog reda će krenuti M. Webber i S. Vettel, a iza njih Hamilton i Alonso
Vidi originalni članak

Momčad Red Bulla nastavlja dominaciju na kvalifikacijskim treninzima ove sezone. Najbrži na stazi Circuit de Catalunya bio je Mark Webber s vremenom 1:19.995. Australcu je to treći 'pole-position' u karijeri.
U prvom redu na drugoj poziciji pratit će ga momčadski kolega Sebastian Vettel koji je za vodećim zaostao desetinku. Drugi startni red rezerviran je za McLarenovog Lewisa Hamiltona na trećoj te Ferrarijevog Fernanda Alonsa na četvrtoj poziciji. Unutar sekunde zaostatka za Webberom ugurao se aktualni svjetski prvak McLarenov Jenson Button (+0.996) koji će startati s petoga mjesta. Šesto vrijeme kvalifikacija pripalo je Michaelu Schumacheru u Mercedes GP-u (+1.299), koji je prvi puta ove sezone ostvario bolji plasman u utrku od momčadskog kolege Nice Rosberga. Ispred Nijemca na osmome mjestu svrstao se Renaultov Poljak Robert Kubica.

WEBBER: LIJEPO JE BITI ISPRED VETTELA
Red Bullu ovo je peti ovosezonski 'pole position'.
- Dobro smo se borili. Sebastian je dosad imao dobar skor protiv mene, ali ako pogledate vremena, uvijek su razlike u vremenu bile minimalne. Danas sam ja odvezao dva solidna kruga. Ovaj pole position posvećujem momčadi. Svi ljudi iz garaže spavali su valjda četiri sata protekle dvije noći i poboljšanja na bolidu odražavaju se na vremenima – rekao je Mark Webber.
Sebastian Vettel startao je ove sezone tri puta s prvog mjesta, a ovoga će puta krenuti odmah do Webbera s druge pozicije.

Formula 1, VN Španjolske, kvalifikacije
1.  Mark Webber RBR-Renault 1:19.995
2. Sebastian Vettel RBR-Renault +0.106
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +0.834
4. Fernando Alonso Ferrari +0.942
5. Jenson Button McLaren-Mercedes +0.996
6. Michael Schumacher Mercedes GP +1.299

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dijana italy 08.05.2010.

    Red Bull daje im krila!!!!!!Kratko i jasno.Strava su samo naprijed

  • Visca_Barca 08.05.2010.

    sve ok, al jel toliki problem stavit popis bar prvih 10, 12 vozaca po vremenima a ne ovako jadan izvjestaj

  • tomyx 08.05.2010.

    Izgleda da ovi umjesto benzina stavljaju Red Bull u formule;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare