To je to što me zanima!

Remi Hajduka protiv Zorye, vrijeme je za Europsku ligu

Jedna pobjeda, remi i dva poraza konačna je statistika Hajduka nakon priprema na Pohorju u Sloveniji. Već 9. srpnja 'bile' očekuje prva utakmica ove sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu...
Vidi originalni članak

Hajduk je odigrao posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone. Splićani su remizirali protiv ukrajinske Zorye Lugansk (1-1), gdje je nekada igrao današnji stoper 'bilih' Svatok.

Jedna pobjeda, remi i dva poraza konačna je statistika Hajduka nakon priprema na Pohorju. Da se moglo bolje, moglo se, no tek će prve službene utakmice u sezonI otkriti koliko zapravo ova momčad vrijedi.

Dosta statično i loše izgledali su 'bili' u prvom poluvremenu. Imali su posjed lopte, no niti jednom nisu zaprijetili suparnicima u prvih pola sata. Nakon što je sudac pozvao igrače na osvježenje, Oreščanin im je ljutim korakom prišao i rekao kako su užasno igrali. To kao da je pozitivno djelovalo na igrače koji su konačno živnuli i krenuli s prilikama.

Lopez je pucao glavom preko gola, a onda je Dario Špikić u sjajnom prodoru prošao četiri igrača Zorye i išao jedan na jedan, no nije bio precizan. Bivši igrač Dinama sigurno je jedan od najvećih dobitaka priprema i Siniša Oreščanin moći će računati na njega u novoj sezoni.

Dokazao se sjajnim prodorima, velikom energijom koju daje momčadi i driblinzima, a naročito danas protiv Ukrajinaca.

Hajduk je na gol čekao sve do 40. minute kada je precizan bio Darko Nejašmić. Bradarić je ubacio iz kornera, loptu je na drugu stativu prenio Stefan Simić, a tamo je bio potpuno sam Nejašmić i lagano zabio za 1-0 iz same blizine. 

Kada se činilo da je obrana napokon dobila na stabilnosti, da su pogreške iza njih, opovrgnuo nas je Joel Abu Hanna. Probio je Nijemac lijevu stranu i onda se sjurio u kazneni prostor gdje je lagano zabio pored Ljubića za 1-1. Nevjerojatno je da su ga igrači Hajduka tako naivno pustili, bez prekršaja, što je on lagano iskoristio. 

Bili su Splićani do kraja utakmice znatno bolji, gol je bio tako blizu, no Ukrajinci su se uspjeli obraniti i ostalo je 1-1.

Moglo je biti i bolje, ali Oreščanin može biti zadovoljan. Vidio je i sam koliko od koga može očekivati i tko će mu biti u prvom planu. Dobio je i dva pojačanja, no za vjerovati je da će na Poljud u narednim danima pristići još koji igrač, naročito na poziciji napadača gdje 'bili' praktički nemaju nikoga. 

Što je pripremljeno, pripremljeno je. Hajduk već 9. srpnja igra prvo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu protiv malteške Gzire u gostima, a HNL počinje 21. srpnja utakmicom protiv Istre.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • lijenimartin 05.07.2019.

    vreme je za 2. HNL

  • unknown7 05.07.2019.

    Kakvi frajeri, njih 4-5 debila koji se nekim cudom cak znaju prijavit na 24 sata lozinkom i kor. imenom, samo stiscu minuse na svaki komentar mimo hajduka hahaha a sve realno ljudi pisu, borba za 5. mjesto ove sezone a dalje ce biti samo jos gore

  • Exterminator 04.07.2019.

    Neznam kako pravila nalažu ali ako se Siniša Oreščanin prijavi da igra mogao bi konkurirat u vrhu napada ! Zašto ne , gledao sam ga na treningu frajer ima finte , a boljeg nemamo odnosno nemamo nikoga

Komentiraj...
Vidi sve komentare