To je to što me zanima!

Remi Man Cityja i 'redsa', Vedran Ćorluka opet u vezi

Derbi 20. kola Premierlige između Manchester Cityja i Liverpoola završio je bez golova. Ćorluka je opet odradio 90 minuta na zadnjem veznom
Vidi originalni članak

Nogometaši Manchester Cityja i Liverpoola podijelili su bodove u derbiju 20. kola Premiershipa. Hrvatski reprezenativac Vedran Ćorluka odigrao je svih devedeset minuta, i to opet na poziciji zadnjega veznog. Čarli je u prošlom kolu odlično odigrao na mjestu zadnjeg veznog i zaradio brojne pohvale novinara i menadžera Erikssona. Ćorluka je u prvom dijelu, kao i njegova momčad, bio nešto aktivniji. Nekoliko puta je u suradnji s Martinom Petrovim odigrao par dobrih akcija. City je tako uspio nastaviti niz bez poraza na svom terenu. Liverpool je bio mnogo bliže pobjedi. Igrači Rafaela Beniteza uputili su čak 20 udaraca prema protivničkom golu, od čega 11 u okvir, a City je prema vratima Reine šutirao samo 4 puta, tri puta u okvir. Redsi su izveli 9 kornera, a domaćini samo 2. U prvom dijelu utakmica je bila dosta izjednačena, no u nastavku je Liverpool bio mnogo više napadački raspoložen.
U posljednjim trenucima susreta obrana Man Cityja je nekoliko puta loptu panično izbacivala iz šesnaesterca, a u 86. minuti je nakon udarca glavom Kuyta obrana domaćih s crte izbacila loptu. Blackburn je u drugoj nedjeljnoj utakmici pobijedio Derby County u gostima 2-1. Domaća momčad povela je golom Oakleyja u 27. minuti. Desetak minuta poslije mogli su i povećati prednost, ali je penal promašio Howard. Sjajni Roque Santa Cruz izjednačuje u 39. minuti. Bentley dovodi goste u vodstvo samo tri minute poslije, što se pokazao i kao konačan rezultat.

ERIKSSON: MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI
- Mislim da možemo biti zadovoljni. Nismo primili gol u utakmici s Liverpoolom i to je uvijek dobro. Oni su velika momčad i bod protiv njih je sasvim dobar rezultat, premda ja nisam 100 posto zadovoljan zato što želim pobjedu u svakoj utakmici – izjavio je Eriksson. Njegov kolega, s druge strane, bio je potpuno drugačijeg raspoloženja, no Rafa Benitez nije imao što za prigovoriti svojim igračima.
- Kada pogledate koliko smo udaraca uputili prema vratima Cityja, jasno je da smo frustrirani i razočarani što ni jedna lopta nije ušla u gol. Moji igrači su bili sjajni i ja im nemam što zamjeriti. Jednostavno, lopta nije htjela u gol – zaključio je razočarani Benitez.

REZULTATI 20. KOLA PREMIERLIGE
Derby County - Blackburn 1-2 (Oakley 27/ Santa Cruz 39, Bentley 42), Manchester City - Liverpool 0-0

TABLICA: 1. Arsenal 47, 2. Manchester United 45, 3. Chelsea 41, 4. Liverpool 37 (-1), 5. Manchester City 36, 6. Aston Villa i Everton 33...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare