To je to što me zanima!

Renault predstavio novi bolid: Vratio se temeljnoj žutoj boji

Momčad Renaulta napokon je predstavila novi, a ujedno i konačni, izgled bolida za nadolazeću sezonu - R. S. 16 ima temeljnu mat žutu boju s crnim i zlatnim detaljima
Vidi originalni članak

Momčad Renaulta napokon je predstavila novi, a ujedno i konačni, izgled bolida za nadolazeću sezonu. Iako je na bolidu, za vrijeme testiranja u Barceloni, prevladavala crna boja s ponekim žutim detaljem, iz Renaulta su najavili da će bolid doživjeti drastične promjene.

Slijedeći neke starije koncepte bolida, predvidjeli smo da bi ovogodišnji R. S. 16 mogao biti u potpunosti žut. Renault je tako u povratničku sezonu ušao onako kako je i otišao - 2010. godine bolid je bio žut s ponekim crnim i crvenim detaljem, a to je ujedno bila i posljednja sezona u Formuli za francuskog proizvođača automobila. 

Naredne, 2011. godine, Renault je u Formuli ostao samo kao dobavljač motora za Lotus, a već iduće, 2012. godine, je otišao.

Kao i Red Bull, Renault je odabrao mat boju svojih bolida samo sa crnim i zlatnim detaljima.

- Boja je važna jer govori puno o vašem identitetu i koga predstavljate - rekao je Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul, bivši direktor Caterhama.

- Odlučili smo se za žutu boju koja je Renaultova boja još od 1946. godine. Ostali smo vjerni vlastitoj povijesti - zaključio je.

Realni pogledi za kraj sezone

Bilo bi suludo razmišljati o pobjedničkim postoljima u povratničkoj sezoni. Zadnji kojem je to pošlo za rukom je bio Ross Brawn sa svojim Brawn GP-om 2009. godine i Jensonom Buttonom te Rubensom Barrichellom u glavnim ulogama. No Brawn GP je priča za sebe. Bila je to njihova prva i posljednja sezona jer su se već sljedeće prodali Mercedesu.

Čelnici Renaulta su realni - ove sezone ciljaju na šesto mjesto.

- Ciljamo oko šestog mjesta u prvenstvu. Prošle godine smo završili kao šesti i ne vidimo razloga zašto to ne bi ponovili i ove godine - dodao je Abiteboul.

Spomenimo još da će Renaultovi vozači za sljedeću sezonu biti Kevin Magnussen i Joylon Palmer.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Jakich47 16.03.2016.

    renault je smisan i ko auto i ko formula

  • đuro kojotovski 16.03.2016.

    Renault nije 2012. godine u potpunosti otišao iz Formule nego je ostao kao dobavljač motora, a kasnije i pogonskih jedinica..

  • montello 16.03.2016.

    žao mi što nisu ostali s imenom lotus,,sad izgledaju kao jordan ....fali puno boja na gridu sve crne i sive

Komentiraj...
Vidi sve komentare