To je to što me zanima!

Repeša: Zvali su me iz BiH, ali ne znam hoću li preuzeti klupu

Kontaktirali su me ljudi iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, ali sve je nekako zbrda-zdola zbog mojih obaveza, pa ne mogu ništa u ovom trenutku reći o eventualnom angažmanu, rekao je Repeša
Vidi originalni članak

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pod hitno mora pronaći novog izbornika. Dosadašnji Duško Vujošević ima zdravstvenih problema, a njegov pomoćnik Mensur Bajramović napustio je reprezentaciju te prihvatio ponudu iz Hong-Konga.

Savez je stoga stupio u kontakt s bivšim izbornikom hrvatske reprezentacije Jasminom Repešom. Iako neki tamošnji mediji pišu da je ovo već gotova stvar, Repeša je za sportsport.ba izjavio nešto drugo:

- Bilo je kontakata (sa ljudima iz KS BiH) jučer i danas jer je alarmantna situacija i da se treba za kratko vrijeme naći rješenje da spasimo šta se spasiti može. Razgovarali jesmo jer smo i na privatnom planu u dobrim odnosima i razmijenili smo mišljenja o svemu. Ja sam spreman pomoći ono što mogu, ali što se tiče eventualnog angažmana, to je nekako zbrda-zdola. Ja imam već neke isplanirane obaveze u devetom mjesecu, tako da ne znam kako bih to sve iskombinovao. Zaista ne znam u ovom trenutku šta će biti, vidjet ćemo...Neko rješenje se treba pronaći u ovih dan-dva jer je okupljanje u ponedjeljak i selektor treba dočekati igrače.

Košarkaška reprezentacija BiH će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 13. rujna igrati s Finskom, a već tri dana kasnije dočekuju češku reprezentaciju. 

Odluka o tome tko će sjesti na klupu bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije očekuje se ovih dana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Jeff Bingham 31.08.2018.

    Tej ar in bonuuuuuus gajs jbm

Komentiraj...
Vidi sve komentare