To je to što me zanima!

Čilić: Granollers je kameleon, ali zaustavit ću ga i uzet naslov

Marin Čilić pobijedio je Ukrajinca Dolgopolova, te je izborio drugo finale zaredom na umaškom ATP turniru. Svladao je Dolgopolova 7-5, 6-2. U finalu ga čla Granollers
Vidi originalni članak

To care!, vikao je Marin Čilić nekoliko puta u meču protiv Alexandera Dolgopolova, a vrisnuo je još glasnije nakon meč-lopte, plasmana u finale. Najbolji hrvatski tenisač pobijedio je 7-5, 6-2 prošlogodišnjeg pobjednika Umaga.

Iako je ulaznica stajala čak 400 kuna, tribine umaške školjke bile su krcate. Oko 3500 gledatelja vidjelo je sjajan tenis, fenomenalnu Marinovu igru okrunjenu pobjedom u dva seta.

- Lijep je osjećaj igrati drugu godinu u nizu u finalu. Svi smo to priželjkivali. Ali nije bilo jednostavno. Na početku meča zabio mi je nekoliko udaraca koje nitko ne može u svemiru! - izjavio je Marin u press-šatoru.

Sve ima rok trajanja, te je tako na naplatu stiglo i Alexandrovo "zatvaranje birtija po Umagu".

- Ne, nije to imalo nikakvu ulogu. Dolgopolov je strašno želio obraniti naslov i bio je maksimalno koncentriran. Ja sam odigrao daleko bolje nego lani, sad sam probao držati loptu u igri, čekati njegove pogreške - rekao je Čilić.

Ima taktiku i za Marcela Granollersa, koji je 6-2, 6-7 (5), 6-1 šokirao Fernanda Verdasca.

- Opasan je. Jako taktizira. On je poput one životinje kemeleona, prilagođava se. Igra neugodno, gura loptu i njegova je odlika da je jako uporan. Morat ću biti precizan ako želim osvojiti naslov - izjavio je 23-godišnji Marin.

Englezi dugo čekaju na wimbledonski naslov, ali i Hrvati na pobjedu domaćeg tenisača u Umagu. Još od 1990. godine i pobjede Gorana Prpića.

- Maksimalno sam motiviran. Vjerujem u naslov. Imam više taktika s kojima mogu ozlijediti Granollersa nego on mene. Bolji je izbor od Verdasca u finalu - zaključio je Čilić, koji je na kraju pohvalio publiku:

- Bila je fenomenalna, vjerujem da će se ponoviti u finalu.

Finale je na rasporedu u 20 sati.

ATP Umag, polufinale:

Granollers (4) – Verdasco (1) 6-2, 6-7(5), 6-1

Čilić (2) - Granollers (3) 7-5, 6-2

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sinancommerc 15.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_66879 15.07.2012.

    granollers igra dosadan tenis, nesto kao Errani u žena, samo pribaciva mrezu, nema puno izravnih poena ceka protivnika da fali. Ali Cilic to uzima 2:0.

  • bezi od mene ja sam crnac 15.07.2012.

    top 10 ove godine!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare