To je to što me zanima!

Rezime nereda u Splitu: Od 24 privedena, 23 Hrvata i Mađar

U srijedu tijekom dana u Splitu napadnut je kombi u kojem su se nalazili mađarski navijači, a tijekom večeri došlo je do novih nereda. Dan kasnije o svemu se oglasila i splitska policija
Vidi originalni članak

Dok su se u srijedu u Splitu dva puta sukobili navijači Hrvatske i Mađarske, noć je prošla bez incidenata. Do večernje tučnjave došlo je ispred hostela na Gripama gdje je smješteno mnogo mađarskih navijača.

- Policijski službenici su jučer tijekom dana ukupno priveli 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su  tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud - poručila je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

POGLEDAJTE VIDEO
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, sedam je osoba kriminalistički obrađeno zbog sumnje u preprodaju ulaznica čime su prekršili Zakon o javnom redu i miru, a 11 im je ulaznica oduzeto. Danas je nastavljeno s jakim sigurnosnim mjerama u gradu jer Split očekuje dolazak preko 30.000 hrvatskih navijača, ali i oko 1800 Mađara.

Hrvatska je posljednji put na Poljudu igrala 2015. godine protiv Italije (1-1) kada je osvanula svastika na travnjaku, a policije ovaj put ima više nego ikad kako se ne bi ponovila 'afera svastika' ili nešto tome slično. Pretpostavlja se kako će danas u Splitu biti oko 1500 policajaca što je više od onoga kad je u Zagrebu gostovala Engleska, tad ih je bilo oko 1400. Ipak, 'najsigurnija' utakmica bila je ona između Hrvatske i Srbije koju je osiguravalo oko 2500 policajaca.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Hrvat1979 10.10.2019.

    Zast nisu privedena 23 madjara i jedan Hrvat, bisu basbit madjari sveci, mi Hrvati sami sebe pokopamo!

  • 10.10.2019.

    Kako vladati:podjeli pa vladaj,posvađaj sjever i jug,usadi duboku mržnju i vladaj,al znate kaj ću vam reći,ja sad s svojim splićosima pijem pivicu na rivi bez ikakve mržnje,jedva čekam tekmu,a vi i dalje drobite,rasipajte mržnju,što više vi imate mržnje ja ću s još većim zadovoljstvom navijati za repku!!!!!

  • nori 🖖 10.10.2019.

    23 na jednog

Komentiraj...
Vidi sve komentare