To je to što me zanima!

Riccardo Piatti: Sam Bog mi je s neba poslao Ljubu...

Riccardo Piatti i Ivan Ljubičić surađuju 13 godina. Vidjevši kako je Hrvat 'pomeo' Nadala s terena u polufinalu Indian Wellsa, Piatti je bio oduševljen...
Vidi originalni članak

Uživam maksimalno! Sjajan je osjećaj pobijediti Rafaela Nadala. I to posebice nakon najboljeg tie-breaka u životu. Osjećam se kao tenisač iz Top 10, rekao je Ivan Ljubičić nakon što je četverostrukog pobjednika Roland Garrosa pobijedio 3-6, 6-4, 7-6 (1).
U petak, na svoj 31. rođendan, nije morao na teren. Uživao je u hotelskom bazenu sa sinom Leonardom i suprugom Aidom.
- To je bila priprema za Nadala - nasmijao se Ivan i nastavio:
- Odigrao sam dosta agresivno i znao sam da samo tako mogu pobijediti Rafaela - izjavio je u Indian Wellsu bivši treći tenisač svijeta.
Poslije meč-lopte, briljantne forhend paralele, skočio je. Nekoliko sekundi poslije poljubio je presretnu suprugu, koja je bila u loži tik do središnjeg terena. Trener Riccardo Piatti stisnuo mu je šaku te ga tradicionalno poljubio u glavu. Svih 16.000 gledatelja pljeskalo je još nekoliko sekundi, a ovacije nisu prestale ni dok je napuštao teren. Najglasnija su bila dva hrvatska navijača u popularnim “kockastim” dresovima...
- Imali smo puno sjajnih igrača i čast mi je što sam prvi Hrvat u finalu Indian Wellsa. Nije tajna da mi je ovo jedan od najdražih turnira - izjavio je Ljubo, koji je u proteklih deset dana zaradio najmanje 295.500 dolara.
Bivši pobjednik Davis Cupa novim je bodovima iz Indian Wellsa osigurao povratak među 20 najboljih.
- Prošle godine uoči ovog turnira bio sam izvan najboljih 70 i nitko na mene nije računao. Tad sam došao do četvrtfinala i počeo sam opet sjajno igrati. Ne sumnjam da mogu ponovno biti među najboljima - izjavio je 31-godišnji tenisač, koji je igrao u 22 finala na ATP Touru.
Dugo je uživao u pobjedi protiv Nadala. Gotovo sat vremena bio je na raspolaganju američkim medijima.
- Top 10? Ništa nije nemoguće. Bitno je samo da nema nikakvih ozljeda. Više se nemam kome dokazivati, a ako igraš opušten, sve je moguće - rekao Ivan, kojem je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima polufinale Roland Garrosa iz 2006. godine.
Prije godinu dana razmišljao je čak i o mirovini. Loši rezultati su se nizali, a pobjede su bile rijetkost.
- Da sam ispao iz 100 najboljih, ne bi imalo smisla gubiti vrijeme. Ali dokazao sam da i veterani mogu biti sjajni - zaključio je hrvatski tenisač.

'LJUBO JE SJAJAN ČOVJEK'
Prije 13 godina počeli smo suradnju i tad nisam mislio da bi mogao imati ovakvu karijeru. Ljubo je sjajan čovjek i sam Bog mi ga je poslao. Užitak je raditi s njim, rekao je Riccardo Piatti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zzrinkaa 21.03.2010.

    80 kn za pristojbu, nisu prenosili predprosli mec, dobro, nisu ni prosli, dobro, ali finale?! nemojte nas j***t!! koji je sad taj neki pink studio toliko bitniji od finala??

  • user_45953 21.03.2010.

    ljubo kralju!!!!sretno s roddickom

  • losebiramnickove 21.03.2010.

    Ma kralj si Ljubo. Sretno ti s Roddickom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare