To je to što me zanima!

Rijeka ima Oko sokolovo: Više neće biti dvojbe je li pao gol...

Nizozemski sudac Danny Makkelle prvi je koji će u Rijeci imati pomoć videotehnologije, popularnog Oka sokolova, u situacijama kada je dvojbeno je li lopta prošla gol-crtu
Vidi originalni članak

Osim što će Rijeka večeras prvi put čuti službenu himnu Lige prvaka uoči uzvratne utakmice četvrtog pretkola protiv grčkog prvaka Olympiacosa, premijeru će imati i videosustav za određivanje je li lopta prešla gol-crtu, popularni Hawk eye, odnosno Oko sokolovo.

Sustav funkcionira tako da dvije kamere od ukupno njih 14 prate isključivo gol-crtu i sucima javljaju kada lopta prijeđe gol-crtu putem zvuka, vibracije, ali i vizualno. Koristit će ih i realizator prijenosa pa će gledatelji odmah moći vidjeti eventualne dvojbene situacije.

Uefa je od ove sezone uvela obvezu korištenja ove tehnologije u fazi po skupinama Europske lige pa će se postaviti i na Poljudu te Gradskom vrtu prođu li Hajduk, odnosno Osijek svoje posljednje prepreke u kvalifikacijama. Dinamo ga je već koristio lani u Ligi prvaka.

Iako će Oko sokolovo, dakle, ostati na Rujevici duže vrijeme jer će Rijeka boraviti u Europi minimalno do prosinca, neće se koristiti u utakmicama HNL-a jer softver proizvođača nudi komunikaciju samo sa satovima za suce europskih utakmica te Uefina venue directora.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • volimpršut 22.08.2017.

    Bravo Rijeko,buti uzor svima...

  • nbaplayoff 22.08.2017.

    Odlicno je to ... ali vise bi se tim trebalo pozabavit za zaleda nego za jel presla crtu ... realno tako se ponisti 1 gol u sezoni ... dok iz zaleda padne puno puno vise golova

  • zekoslavmrkva2018 22.08.2017.

    Jedino sto to necemo vidjeti na HRT ,oni imaju vaznije emisije ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare