To je to što me zanima!

Rijeka kiksala na Kantridi, prvo slavlje Sesvećana

Zagreb je slavio u Rijeci, a Croatia u Šibeniku. Na svom travnjaku Osijek je pobijedio Cibaliju, a Slaven Belupo je preokrenuo protiv Zadra
Vidi originalni članak

Tri penala i dva crvena kartona (Krstanović iz Zagreba i Pilipović iz Croatije) obilježila su kolo u kojem su gosti uzeli dvije pobjede i jedan bod. Prosječno je utakmice gledalo 3.500 navijača.

RIJEČANI KRENULI U SEZONU S DVA PORAZA
Prvo poluvrijeme, u kojem su centralni događaji bili prečka Brkljače i sjajna šansa Štroka završila je - crvenim kartonom. Napadač Zagreba, 197 cm visoki Krstanović, dobio je drugi žuti i otišao pod tuš. No Rijeka tu šansu nije iskoristila. Štoviše, prvi čovjek utakmice Brkljača u 62. minuti je iskoristio zbunjenost domaće obrane i poslao loptu iza Radmanovih leđa. Do kraja je po desnoj strani pokušavao riječki brzanac Novaković, ali bez konkretnog učinka. Rijeka je loše krenula, nakon Dinama izgubili su i od Zagreba...

SLAVEN PREOKRENUO TOMASOVA
Početni pritisak Slaven Belupa nije urodila plodom, a onda je poveo - Zadar. Nakon što je jedan udarac završio na stativi, najbolje je reagirao Marin Tomasov i u 18. minuti doveo Zadrane u vodstvo. No trajalo je samo sedam minuta. U gužvi pred golom Zadra odlično se snašao Bošnjak i izjednačio. Gol odluke pao je iz penala 15 minuta prije kraja utakmice. Spretni realizator bio je Bojan Vručina.

OSIJEKU SLAVONSKI DERBI

Često je Cibalia radila probleme Osijeku u Gradskom vrtu, ali ovoga puta ne. Doduše, Vinkovčani su bolje krenuli u utakmicu, ali 'presjekao' ih je gol Ivana Miličevića u 36. minuti. Mladi veznjak je pretrčao gotovo pola igrališta i lijepo zabio! Još mlađi Osječanin Škorić imao je dvije najbolje šanse nakon gola, a odluka je pala iz penala. Kapetan Osijeka Valentin Babić pogodio je za tri boda.

SESVETAMA PRVA PRVOLIGAŠKA POBJEDA
U Velikoj su protiv Osijeka pobjedu imali do 90., ali pobjeda im je pobjegla. No u Šibeniku nije. Croatia Sesvete slavi prvu pobjedu u prvoligaškoj konkurenciji u klupskoj povijesti, a potez odluke povukao je iskusni Čižmek. On je bio mirni realizator penala u 79. minuti, koji je Šibeniku pokvario odličan start (pobjeda u Zaprešiću), ali i silno razveselio Zubaka i društvo.

HNL, 2. KOLO

RIJEKA - ZAGREB 0-1 (Brkljača 62)
ŠIBENIK - CROATIA SESVETE 0-1 (Čižmek 79-p)
OSIJEK - CIBALIA 2-0 (Miličević 36, Babić 80-p)
SLAVEN B. - ZADAR 2-1 (Bošnjak 25, Vručina 74-p / Tomasov 18)
DINAMO - INTER 3-1 (Sammir 2, Tadić 63, Tomić 90 / Cavrić 45)
HAJDUK - VARTEKS 1-1 (Kalinić 56 / Smrekar 1)

TABLICA
Dinamo 6, Osijek 4, Varteks 4, Hajduk 4, Croatia 4, Slaven B. 4, Šibenik 3, Zagreb 3, Cibalia 1, Zadar 0, Inter 0, Rijeka 0.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare