To je to što me zanima!

Rijeka opet na Kantridi, Armada na zapadu... Zajamčen spektakl

U petak od 20 sati na Kantridi će igrati Rijeka i ljubljanska Olimpija, u predigri od 18.30 na travnjak istrčavaju riječki i ljubljanski veterani. Bit će to treće izdanje tradicionalnog 'Povratka na Kantridu'
Vidi originalni članak

Povratak na Kantridu! Sada već tradicionalna priča s jednom utakmicom godišnje podno svjetski glasovitih stijena Kantride pauzirala je jednu godinu zbog pandemije, a sad se vraća u svom trećem izdanju i utakmicom koju će u petak 8. listopada od 20 sati na Kantridi odigrati Rijeka i ljubljanska Olimpija.

POGLEDAJTE VIDEO: Armada... Kao nekada!

O tome koliko Riječanima znači Kantrida svjedoči i činjenica da je na najavnoj press-konferenciji među ostalima govorio i riječki gradonačelnik, Marko Filipović:

- Povratak na Kantridu uvijek izaziva emocije, naročito kod nas iz srednje populacije koji smo ovdje proveli dio mladosti. Ovo je stadion koji budi emocije svih Riječana i Riječanki. Drago mi je što je Armada vrlo aktivna, ovo postaje tradicija, a dolazi nam Olimpija s čijim gradom njegujemo prijateljske odnose. Drago mi je što priredba ima i humanitarnu notu u vidu darivanja krvi. Ulaznice su evo pomalo planule i pozivam sve Riječane i one koji vole Rijeku da nam se pridruže na Kantridi - rekao je gradonačelnik.

Organizatori iz Kluba navijača Armada obavijestili su kako je do utorka ujutro već prodano 4.000 ulaznica te najavili kako se nadaju da će sljedeće godine u 'Povratak na Kantridu' uveličati klub iz Serie A.

Rijeka vs Olimpija organizira se pod strogim epidemiološkim pravilima, a za sve koji opet za Rijeku žele navijati na Kantridi omogućeno je testiranje u Ri Info centru na Korzu te u press-centru stadiona Kantrida. Testiranje će se vršiti u četvrtak od 16-20 sati te na dan utakmice u petak od 9-14 sati, cijena testiranja iznosi 50 kuna, a ne moraju se testirati djeca do 12 godina.

- Vraćamo se nakon dvije godine podno legendarne stijene na Kantridi, veselimo se Povratku na Kantridu. Posebno bih se zahvalio organizatoru koji je uspio dogovoriti međunarodnu utakmicu u ovim vremenima i vlasnicima Olimpije koji su pristali uveličati Povratak na Kantridi. Hvala Gradu Rijeci koji nam je omogućio da odigramo utakmicu na Kantridi - rekao je Luka Ivančić, direktor HNK Rijeka.

Program će, kažu iz Armade, biti spektakularan, a počinje od 18 i 30 utakmicom veterana Rijeke i Olimpije. Ulaznice se (po cijeni od 30-120 kn) prodaju na Armadinom štandu na Korzu, Dallas Music Shopu, Foto Reviji, New Soundu te na webu mojekarte.hr.

- Išli smo u organizaciju unatoč svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi jer ne želimo prekinuti tradiciju. Hvala Olimpiji što se odazvala i Gradu Rijeci na sponzorstvu, HNK Rijeka i svim ostalima koji su pomogli organizaciji. Ujedno poziv svim zainteresiranima da dođu - poručio je tajnik KNA, Mateo Dejak.

Igranje na Kantridi, pod reflektorima, Armada na zapadu, stadion 30 metara od mora... Divota nogometa na Kvarneru.

- Ma sama pomisao na utakmicu na Kantridi budi posebne osjećaje. Bit će zadovoljstvo opet tu igrati. Poziv svim gledateljima na nogometnu feštu - rekao je riječki golman Andrej Prskalo, dovoljno iskusan da se sjeća kako je i sam branio na Kantridi.

Član stručnog stožera Rijeke, Vjeko Miletić, igrat će za veterane Rijeke:

- Počašćeni smo što možemo igrati u predigri A ekipama i nadamo se da ćemo i mi malo svojim doprinosom razgaliti srca ljudi koji dođu. Volio bih da dođe što više gledatelja, pa i onih starijih da vide malo starije igrače koji su nekad igrali na Kantridi. A poslije da naravno uživaju u utakmici prvih momčadi - istaknuo je Miletić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • alex masters 06.10.2021.

    kantrida ruševina

  • FokuMe 06.10.2021.

    Nesti armade velika ko slovenija

  • markoantonije 06.10.2021.

    spektakl?ahaha...koji jad i bijeda...pa niti u rijeci ne navijaju svi za vas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare