To je to što me zanima!

Rijeka se opako pojačala: Stiglo veliko pojačanje iz Bundeslige

Primarna pozicija Felipea Piresa (24) je lijevo krilo, no snalazi se i na desnom kao i na mjestu centralnog napadača. Rijeka ga dovodi na posudbu do kraja sezone kao zamjenu Jakovu Puljiću
Vidi originalni članak

Pao je Dinamo, a onda i Slaven Belupo. Rijeka je konačno uhvatila pozitivan niz premda još ima mjesta za napredak u igri. Nedjeljnom pobjedom protiv Slavena (1-0), momčad Simona Rožmana preskočila je Osijek na ljestvici HNL-a i sada zauzima treće mjesto iza Dinama i Hajduka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon pobjede nad 'farmaceutima' u susretu u kojem je jedini gol zabio Antonio Mirko Čolak, Rijeka si je priskrbila veliko pojačanje iz Bundeslige. Iz Hoffenheima na posudbu do kraja sezone stiže brazilski napadač Felipe Pires (24), a pregovori su u poodmakloj fazi!

Njegova primarna pozicija je lijevo krilo, no snalazi se i na desnom kao i na mjestu centralnog napadača. Rijeka ga dovodi kao zamjenu Jakovu Puljiću, a igrat će uz Čolaka, Gorgona, Acostyja...

Momčad s Rujevice tako nastavlja njegovati dobre odnose s njemačkim prvoligašem iz čijih redova je stigao Čolak. Premda još uvijek nisu poznati detalji možebitnog otkupa igrača, nema sumnje kako je Rijeka dobila veliko pojačanje u napadu.

Felipe Pires rođen je u Sao Paolu, a kada je napunio 18 godina kupio ga je RB Leipzig i poslao na kaljenje u U19 momčad. Kao slobodan igrač otišao je u Liefering odakle je prešao u RB Salzburg. Zatim ga je ugrabio Hoffenheim i od tada se nalazi po posudbama. Igrao je za FSV Frankfurt, Austriju Beč, Palmeiras i Fortalezu, a sada je stigao u Rijeku.

U Bundesligi je ukupno zaigrao 75 puta, zabio je 12 golova i ostvario 11 asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Vladovladić_1 10.02.2020.

    Opaaaasan, 173 utakmice 31 gol, jeli on golman ili napadač?

  • LUBART 09.02.2020.

    Ako on dolazi u Rijeku iz Bundes lige... to je k... od igrača.... volim Rijeku, ali ovako nešto... je višak negdje drugdje, kakvo je to pojačanje... ima Rijeka svojih puno boljih igrača

  • INCEL 09.02.2020.

    Igrao je 70-tak utakmica u Austrijskoj bundesligi, u Njemačkoj bundesligi nema ni jedan nastup, a u drugoj Njemačkoj 1 gol u 20 tekmi. Neznam zašto namjerno izostavite tako bitan detalj, prvo gledam ono 70 tekmi u prvoj njemačkoj ligi, dvoznamenkasti i golovi i asisti, mislio Rijeka ukrala igračinu. Ovako ćemo još vidjet kakav će bit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare