To je to što me zanima!

Rijeka slavila u Šibeniku, Slavenu susjedski derbi

Riječni su pobijedili na Šubićevcu golom Gerca, Belupo je slavio protiv Varteksa, Zagreb je srušio Cibaliju, a Osijek i Inter podijelili su bodove
Vidi originalni članak

Imamo osam pobjeda zaredom i to je doista lijepa serija. No morat ćemo nekog dobiti i u gostima ako želimo u Europu, rekao je trener Rijeke Robert Rubčić nakon pobjede protiv Zagreba u nedjelju. Tri dana kasnije želja mu se ostvarila. Vedran Gerc, napadač koji u posljednje vrijeme uz Ahmada Sharbinija i Sandija Križmana ne može do osobite minutaže, donio je bodove Riječanima u Šibeniku. Pomogla je i šibenska obrana, koja je u toj 85. minuti pogledom ispratila kako lopta prolazi. Gerc ju je primio i mirno pospremio u mrežu. Šibenik je sad na 40 bodova, Rijeka ima četiri više.
A Slaven Belupo je bod ispred Rijeke. U fantastičnoj utakmici jesenas je u Koprivnici Varteks dobio Belupo 3-2 uz prekrasan gol odluke. Taj je gol zabio Miljenko Mumlek, kojeg ovog puta nije bilo zbog crvenoga kartona. Njegovu ulogu igrača koji sjajnim golom rješava pitanje pobjednika preuzeo je Mato Jajalo, a to znači da je bodove ove srijede uzeo Slaven Belupo. Nakon što je Kokalović doveo domaćina u vodstvo, a Brazilac Carlos izjednačio, Jajalo je potez odluke povukao u 73. minuti. S oko 18 metara potegnuo je puno nogom i pogodio rašlje za pobjedu 2-1.
Mladi golman Matej Delač spasio je bod Intera u Osijeku briljantnom reakcijom u završnici, no Inter je bio puno bliže pobjedi. Dugo nitko ovako nije nadigrao Osječane kao što je to uspjelo momčadi iz Zaprešića. Vedran Nikšić zabio je već u 5. minuti za vodstvo Osijeka, a Inter je izjednačio nakon 65 minuta igre. Mladi Tomislav Šarić duplim je pasom s Grgurovićem izbacio obranu Osijeka, pucao sa 16 metara i poslao loptu iza leđa Skenderove zamjene - Vargića.
Zagreb je u Kranjčevićevoj odigrao odličnu utakmicu protiv Cibalije, dugo igrači Luke Petkovića nisu bili ovako razigrani. Cibalia nije imala šanse, primila je četiri gola i može biti sretna što nije i lošije prošla. Ivan Parlov seriju je počeo u 9. minuti, a u nastavku je dvaput zabio Ivan Krstanović, a jedanput Miroslav Pejić.

1. HNL, 27. KOLO
HAJDUK - CROATIA SESVETE 5-0 (Ibričić 11, 18, Vejić 54, Tičinović 57, Jertec 72)
ŠIBENIK - RIJEKA 0-1 (Gerc 85)
OSIJEK - INTER 1-1 (Nikšić 5 / Šarić 66)
SLAVEN BELUPO - VARTEKS 2-1 (Kokalović 54, Jajalo 73 / Carlos 66)
ZAGREB - CIBALIA 4-0 (Parlov 9, Krstanović 34, 77, Pejić 59)
DINAMO - ZADAR 2-0 (Bišćan 57, Mandžukić 90)

LJESTVICA: Dinamo 61, Hajduk 60, Slaven Belupo 45, Rijeka 44, Šibenik 40, Zagreb 37, Osijek 34, Varteks 32, Cibalia 28, Inter 25, Zadar 24, Croatia 19.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • barkley 22.04.2009.

    Osijek-Inter 1:1???

  • JAX 22.04.2009.

    sibenik rijeka derbi kola stoga ne kuzim uopce kako dinamo zadar moze bit na tv-u ako se pobjednik zna danima

Komentiraj...
Vidi sve komentare