To je to što me zanima!

Rimac napravio čudo: Morao se dogoditi 'happy end' za nas

Napokon sam osvojio naslov, presretan sam, san se nastavio od prije dva dana. Skroz smo nadigrali Cedevitu, rekao je Rozić, kojemu je trebalo četiri finala za titulu
Vidi originalni članak

Kad je Slaven Rimac sredinom studenog naslijedio Nevena Spahiju, malo tko je mogao očekivati da će od posrnule momčadi stvoriti prvaka. No trener 'vukova' napravio je čudo donijevši Ciboni prvi naslov u regionalnoj ABA ligi, a hrvatskoj košarci prvi nakon Zadrovog slavlja 2003.

- Ova momčad  je igrala borbeno, a to nas je krasilo od početka naše suradnje. Cedevitu jako dobro poznajemo, ali finale uvijek može otići i na drugu stranu. No morao se desiti 'happy end' za nas. Sve je išlo na naš mlin, čestitke momcima, fenomenalno je bilo raditi s njima - rekao je Rimac nakon utakmice.

Kapetan Marin Rozić konačno je dočekao regionalni naslov s Cibonom, a za to mu je trebalo čak četiri finala.

- Napokon sam ga osvojio, presretan sam, san se nastavio od prije dva dana. Nadigrali smo Cedevitu u svim segmentima i definitivno smo zasluženo pobijedili.

Darko Planinić u jednom je trenutku sezone bio na izlaznim vratima novog prvaka.

- Uz naše trenere svi smo vjerovali da možemo do naslova. Strašno puno smo radili, trenirali i, eto, vratilo nam se. Osvojili smo naslov - kaže Planinić.

- U startu nas nitko nije ni vidio ovdje, borili smo se i krvarili i za većinu ljudi neočekivano stigli na Final Four. Sve te stvari su nam davale određene prednosti. Znali smo da će i Crvena zvezda i Cedevita biti pod određenim pritiskom zbog uloga favorita u utakmicama protiv nas, ali mi smo to uspjeli iskoristiti i preokrenuti u našu klorist - zaključio je staloženi Rimac, nova zvijezda na trenerskom nebu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Firefox_1 28.04.2014.

    HRT izgleda ima previše vrhunskih sportskih prijenosa pa ne uspijevaju sve pokrivat? Inače, za vrhunski rezultat trebalo bi ujediniti Cibonu i Cedevitu, npr Cibona Atlantic ili nešto drugo. Jer grad Zagreb ne može dostojno subvencionirati vrhunski Europski klub, tako bi se idealno poklopili privatni i javni interes. Na taj bi način Zagrebački klub mogao dostići stare staze slave. Zamislite samo najboljih 5 Cibone i najboljih 5 Cedevite u jednoj ekipi, te 5- 10 mil. €. na računu???

  • jožek2 28.04.2014.

    Rimac debitant u ABA ligi napravio čudo i iskreno priznaje da je uz naporan rad i veliko neiskustvo kroz cjelo takmičenje od kad je preuzeo Cibonu po važnije savjete išao kod iskusnog Repeše koji mu je nesebično pomagao, i zato čestitke i nesebičnom Repeši iako mu nije lako ali on je veliki sportski trener i učitelj i sutra će biti ponosan sa svojim djelima.

  • Nexe 28.04.2014.

    HRT nataknem vas na onu stvar. Da su u finalu igrali zvezda i partizan, prikazivali bi tekmu na svim kanalima. Banda koju bi trebalo potuć 'ko štakore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare