To je to što me zanima!

River Plate je blizu ispadanja, huligani htjeli tući svoje igrače

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Novi je sramotan poraz River Plate, najslavniji argentinski nogometni klub, upisao u prvom dvoboju razigravanja za opstanak u prvoj ligi. Izgubio je od Belgrana s 2-0...
Vidi originalni članak

Dosadašnji drugoligaš Belgrano slavio je na svom terenu u Ciudad de Cordobi 2-0 protiv River Platea te došao do goleme prednosti uoči nedjeljnog uzvrata na buenosaireškom Monumentalu.

Umjesto 50.000 gledatelja, koliko stane na nacionalni argentinski stadion, utakmicu moguće s tribina neće pratiti nitko. Posljedica je prekida utakmice od 20-ak minuta početkom drugog poluvremena utakmice odigrane u srijedu, nakon što je domaća momčad u 50. minuti povela 2-0.

Nekoliko je gostujućih huligana, od kojih je jedan bio s maskom na licu, utrčalo na teren spustivši se niz visoku ogradu da bi se obračunalo sa svojim ljubimcima. Napali su navijači Riverove igrače samo verbalno i naguravanjem, izvrijeđavši ih zbog njihova novog sramotnog nastupa. Redari su reagirali relativno brzo, a situaciju je pokušao smiriti i Riverov kapetan, bivši argentinski reprezentativac Matias Almeyda (37).

Navijači su ubrzo pobjegli natrag na tribine, a utakmica je nakon prekida nastavljena i odigrana do kraja. Moguće je da će vodstvo lige suspendirati Riverov stadion za uzvrat. U svakom slučaju, u nedjelju će se igrati utakmica visokog rizika. Samo pet dana uoči početka Cope Libertadores Buenos Airesu u slučaju Riverova ispadanja prijete navijački neredi golemih razmjera.

Nikad u 110-godišnjoj povijesti kluba niti jedna momčad River Platea, u 33 navrata argentinski prvak, nije ispala u drugu ligu. Posljednji naslov momčad je osvojila pobijedivši u Clausuri 2008. godine. Otad je sve krenulo nizbrdo i River se, računajući prosjek od triju posljednjih godina, našao pri dnu poretka argentinskih prvoligaša.

Argentina, razigravanje za ostanak u 1. ligi, prva utakmica:

Belgrano – River Plate 2-0 (Mansanelli 25-11m, Pereyra 50)

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Peruzzi 23.06.2011.

    Ccc... Ispadnu, ispadnu!!! Sad treba radit 3. svjetsi rat zbog toga!!! Pa 90% velikih klubova u svojim je ligama bar jednom ispalo.. I nigdje jos nije pala atomska bomba zbog toga... Jbg, odigrajte dobro slijedecu sezonu, vratite se i pokazite da ste jedna od najboljih momcadi u Argentini...

  • aragon 23.06.2011.

    nek ispadnu jucer ste mi izbila 2000 kn iz džepa igro sam x2 na vas, tak vam i treba

  • LiLu 23.06.2011.

    OMG pa oni ce da ispadnu haahah ,aj drago mi je radi BOCA JUNIORSA,ali nece im to valjati za ligu pa i poznata je po tom okrsaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare