To je to što me zanima!

Robben: Problem Nizozemske je reprezentacija prepuna ega

'Ako želite nešto konkretno napraviti na ovakvom natjecanju, onda vlastite taštine treba zatomiti. Treba se staviti samo u službu momčadi, raditi za nju, ne za sebe'
Vidi originalni članak

Najveće razočarenje dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva su nogometaši Nizozemske. Iako su ih mnogi svrstavali u uski krug favorita, Nizozemci nakon dvije utakmice imaju - nula bodova...

No, unatoč porazima protiv Danske (0-1) i Njemačke (1-2), momci izbornika Berta van Marwijka još uvijek imaju šansu za prolaz. Slavi li Njemačka protiv Danske, a Nizozemska pobijedi Portugal s dva pogotka razlike i više, Nizozemci će proći dalje.

Na zadnjem ogledu, onom protiv Njemačke, Arjen Robben je iskazao prilično nezadovoljstvo koje se moglo iščitati u trenutku kada je trebao biti zamijenjen na travnjaku. Robben nije izašao na mjestu gdje je njegova zamjena ulazila, već je na drugoj strani "ljutito" preskočio reklamni pano i napustio borilište.

Mnogo puta u svojoj karijeri Robben se našao u situaciji da ga se napada zbog izraženog ega, a upravo je to sam Robben naglasio kao veliki problem u nizozemskoj svlačionici.

- Našli smo se u jako teškoj situaciji i to iz razloga što je naša svlačionica prepuna egoističnih tipova - rekao je 27-godišnjak i nastavio:

- Nakon Svjetskog prvenstva, gdje smo bili doprvaci, ta su se ega još povećala i to nam strašno šteti u svemu.

Robben očigledno pritom nije najviše mislio na samoga sebe.

- Ako želite nešto konkretno napraviti na ovako velikom natjecanju, onda treba vlastite taštine zatomiti. Treba se staviti samo i isključivo u službu momčadi i raditi za nju, a ne za sebe. Na sreću, imamo još uvijek šansu za prolaz, ali se umnogome moramo promijeniti. Jer ovako nećemo ništa dobro ostvariti.

- Naravno da je svakom igraju najveća želja igrati. Ali, ima nas dosta kvalitetnih i ako netko ostane na klupi, kada krene utakmica, mora ostati skroz u službi momčadi. I čekati svoju šansu.

Robben je na kraju dodao i sljedeće:

- Čuo sam se s mnogim njemačkim nogometašima. Od njih ćemo dobiti pomoć, oni će pobijediti Dansku. Drugi dio posla moramo obaviti sami.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • domoanto 17.06.2012.

    da je pravde u nogometnom svijetu ,ono što je napravio za svoju momčad i za svoju repku u proteklih mjesec dana prestao bi igrati nogomet

  • crny26 17.06.2012.

    egotriper robben bez njega bi bolje igrali.

  • amsterdam110 17.06.2012.

    prolazi nizozemska sigurno al kroz carinu u zracnoj luci ,pa sta oni misle da ce ih svabe gurat , i portugal je pokazo zube ,cak mislim da su trebali pobjedit njemacku

Komentiraj...
Vidi sve komentare